Over Anti-Banner

1 april 2021

ID 127381

Het onderdeel Anti-Banner is ontworpen voor bescherming tegen banners terwijl u op het internet surft. Anti-Banner blokkeert banners die verschijnen op de websites die u bezoekt en in de interface van sommige programma's. Anti-Banner blokkeert de banners die in de lijst met bekende banners staan. Deze lijst is een onderdeel van de databases van Kaspersky Internet Security. U kunt de blokkering van banners via de interface van Kaspersky Internet Security of rechtstreeks in de browser beheren.

Standaard worden banners toegestaan op websites die in de lijst met Kaspersky-websites staan. Deze lijst is door deskundigen van Kaspersky opgesteld en bevat websites van Kaspersky en diens partners die advertenties voor Kaspersky hosten. U kunt deze lijst bekijken of het gebruik van deze lijst uitschakelen als u het nodig vindt om banners op de websites van Kaspersky en diens partners te blokkeren.

De teller van geblokkeerde banners geeft het totale aantal geblokkeerde banners op de hele site, afhankelijk van het aantal sitepagina's dat in de browser is geopend. Als een pagina in de browser is geopend, worden alleen blokken op deze pagina van de site geteld. Als er meerdere pagina's van dezelfde site in de browser zijn geopend, worden de geblokkeerde banners geteld op alle pagina's van de site die in de browser zijn geopend.

Informatie over de werking van Anti-Banner vindt u in rapporten.

De volgende beperkingen zijn van toepassing op Anti-Banner:

• Sommige sites detecteren dat advertenties op hun pagina's geblokkeerd worden en geven geen inhoud weer totdat de gebruiker de advertentieblokker uitschakelt. Om de inhoud van een dergelijke site te bekijken, moet u het adres toevoegen aan uitzonderingen.
  • Als de webpagina waarop de banner staat niet kan worden bepaald, blokkeert Kaspersky Internet Security deze banner niet en geeft het geen informatie erover weer.
  • Als de webpagina waarop de banner staat kan worden bepaald maar er geen overeenkomst voor een geopende webpagina in de webbrowser kan worden gevonden, blokkeert Kaspersky Internet Security de banner of staat het de weergave van de banner toe naargelang de bepaalde informatie. Het programma toont informatie over de banner in rapporten maar neemt deze informatie niet op in de weergegeven statistieken van Anti-Banner in de browser.
  • De weergegeven statistieken van Anti-Banner in de browser bevatten mogelijk banners die tijdens vorige bezoeken aan de webpagina's zijn geblokkeerd (inclusief banners die eerder zijn geblokkeerd en opnieuw zijn geladen).
  • In de weergegeven statistieken van Anti-Banner in de browser zijn geen banners opgenomen die in dynamische inhoud van een pagina na het laden van een website werden geblokkeerd.
  • Na het installeren van het programma over Kaspersky Internet Security 2016 Maintenance Release 1 kunnen de volgende instellingen niet meer worden bewerkt via de gebruikersinterface en worden ze ingesteld op de standaardwaarden:
    • Lijst met banners van Kaspersky Internet Security gebruiken
    • Zoek IP-adressen bij domeinnamen
    • Gebruik de lijst met geblokkeerde URL's
    • Gebruik de lijst met toegestane URL's

De lijst die eerder werd geopend door te klikken op de koppeling Geblokkeerde URL's configureren kunt u in de huidige versie openen door op de koppeling Geblokkeerde banners te klikken. De lijst die eerder werd geopend door te klikken op de koppeling Toegestane URL's configureren kunt u in de huidige versie openen door op de koppeling Toegestane banners te klikken.

• Kaspersky Internet Security kan bepaalde banners in Internet Explorer niet blokkeren omdat sommige JavaScript-functies niet door deze browser worden ondersteund.