Over Software-updater

1 april 2021

ID 127466

Als u de programma's op de computer al geruime tijd niet hebt bijgewerkt, bevatten deze programma's mogelijk kwetsbaarheden. Indringers kunnen zulke kwetsbaarheden misbruiken om de computer of gegevens te beschadigen.

Het bijwerken van geïnstalleerde programma's verbetert de beveiliging van de computer. Met Kaspersky Internet Security kunt u updates voor geïnstalleerde programma's zoeken en de nieuwste updates downloaden en installeren.

Kaspersky Internet Security maakt een onderscheid tussen twee soorten programma-updates:

• Belangrijk - updates die kwetsbaarheden van geïnstalleerde programma's verhelpen en de beveiliging van de computer verbeteren.
  • Aanbevolen - updates die de functionaliteit verbeteren en/of wijzigingen aan de geïnstalleerde programma's maken.

Kaspersky Internet Security zoekt regelmatig naar updates. Wanneer Kaspersky Internet Security een nieuwe update voor een geïnstalleerd programma op de computer vindt, toont het een pop-upmelding in het systeemvak. Informatie over de beschikbaarheid, de hoeveelheid en het soort beschikbare updates wordt in het Berichtencentrum weergegeven. Via het Berichtencentrum kunt u beschikbare updates bekijken, downloaden en installeren.

U kunt ook handmatig zoeken naar programma-updates.

Standaard downloadt en installeert Kaspersky Internet Security automatisch alle updates voor bekende programma's als u geen nieuwe gebruiksrechtovereenkomsten hoeft te aanvaarden.

In Windows 8 en nieuwer pauzeert Kaspersky Internet Security automatische downloads van programma-updates als een internetverbinding met een datalimiet wordt gebruikt. De download van updates wordt hervat wanneer er opnieuw een internetverbinding zonder datalimiet beschikbaar is. Als u de update handmatig hebt gestart, downloadt het programma de update ongeacht of u al dan niet een internetverbinding met een datalimiet gebruikt.

Wellicht hebt u beheerdersrechten op de computer nodig om bepaalde programma's bij te werken.

Programma's die u niet wilt bijwerken of waarvoor u geen individuele updates wilt installeren, worden door Kaspersky Internet Security in de lijst met uitzonderingen geplaatst. U kunt de lijst met uitzonderingen bekijken en bewerken.

Alvorens u voor het eerst zoekt naar programma-updates, moeten de databases en de programmamodules van Kaspersky Internet Security mogelijk worden bijgewerkt.