Categorieën van gevonden objecten

1 april 2021

ID 130451

Deze categorieën worden in de onderstaande tabel beschreven.

Categorieën van programma's

Categorie van programma's en browserextensies

Beschrijving

Onjuiste informatie geven

Volgens Kaspersky* geeft het programma of de browserextensie u valse informatie over de status van het besturingssysteem of de geïnstalleerde programma's om u te overtuigen andere programma's van de leverancier te kopen en te installeren.

Geïnstalleerd zonder uw toestemming

Volgens Kaspersky* is het programma of de browserextensie zonder uw uitdrukkelijke elektronische toestemming geïnstalleerd op de computer.

Anonieme berichten of banners weergeven

Volgens Kaspersky* geeft het programma of de browserextensie anonieme berichten en meldingen op de computer weer.

De opstart van de computer vertragen

Volgens Kaspersky* wordt het programma of de browserextensie zonder uw uitdrukkelijke toestemming automatisch gestart bij de opstart van het besturingssysteem.

Onvrijwillig geïnstalleerd

Volgens Kaspersky* bent u gedwongen om het programma of de browserextensie te installeren, bijvoorbeeld door de browser of het besturingssysteem te blokkeren.

Hun activiteit verbergen

Volgens Kaspersky* verbergt het programma of de browserextensie dat deze actief is. Het heeft bijvoorbeeld geen zichtbare vensters en geeft geen pictogram in het systeemvak van de taakbalk weer.

Niet ondersteund door leverancier en bevat kwetsbaarheden

De leverancier ondersteunt dit programma of deze browserextensie niet en brengt geen updates ervoor of oplossingen voor kwetsbaarheden uit.

De mogelijkheid om ze te sluiten verbergen

Volgens Kaspersky* verbergt en/of beperkt het programma of de browserextensie mechanismen waarmee u het programma kunt sluiten, het programma kunt afsluiten, of dit programma of deze browserextensie van de computer kunt verwijderen.

Samen met ander programma geïnstalleerd

Volgens Kaspersky is het programma of de browserextensie samen met een ander programma op de computer geïnstalleerd. Mogelijk is het programma of de browserextensie per vergissing geïnstalleerd of hebt u geen toestemming voor de installatie gegeven.

Zelden gebruikt

Volgens Kaspersky is het programma al meer dan <N> dagen niet gestart.

Je gegevens verzamelen en versturen

Volgens Kaspersky kan het programma of de browserextensie uw gegevens verzamelen en versturen zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Verkeer omleiden of blokkeren

Volgens Kaspersky kan het programma of de browserextensie netwerkverkeer omleiden of blokkeren (bijvoorbeeld uw zoekopdrachten op het internet). Het programma of de browserextensie kan ook websites openen of webpagina's wijzigen zonder u hiervan op de hoogte te brengen.

Instellingen van browsers/het besturingssysteem wijzigen

Volgens Kaspersky kan het programma of de browserextensie instellingen van de browser of het besturingssysteem wijzigen (bijvoorbeeld uw ingestelde zoekmachine of de startpagina van uw browser) zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Je mogelijkheid om instellingen te wijzigen beperken

Volgens Kaspersky kan het programma of de browserextensie uw mogelijkheid om de instellingen van de browser en het besturingssysteem te bekijken en te wijzigen beperken.

De werking van browsers wijzigen

Volgens Kaspersky kan het programma of de browserextensie het gedrag van de browser wijzigen wanneer het programma wordt geïnstalleerd, verwijderd of gestart of wanneer de extensie wordt uitgeschakeld.

*Volgens de informatie waarover Kaspersky beschikt, voert het programma of de browserextensie doorgaans de acties in de tabel uit. Kaspersky Internet Security controleert niet of deze acties al dan niet zijn uitgevoerd op de computer.