Over de bescherming van kinderen met Kaspersky Safe Kids

1 april 2021

ID 137281

Als u Kaspersky Internet Security op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u Kaspersky Safe Kids gebruiken om uw kinderen gratis te beschermen.

Over Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids is een oplossing die werkt op meerdere platforms en waarmee u op de veiligheid van uw kind in de echte en virtuele wereld kunt toezien. U kunt zelf beslissen wat veilig is voor uw kind. Beslis welke websites het mag bezoeken, hoeveel uren het de computer of smartphone mag gebruiken en waar hij of zij naartoe mag. Het programma zorgt ervoor dat uw kind de ingestelde regels naleeft.

Kaspersky Safe Kids werkt op Windows-, macOS-, Android- en iOS-apparaten. Als u Kaspersky Safe Kids installeert op uw apparaten en op de apparaten van uw kind, kunt u het programma op de apparaten van uw kind beheren via uw My Kaspersky-account of via de oudermodus van het programma op uw mobiele apparaat.

Kaspersky Safe Kids is verkrijgbaar in twee versies: Free en Premium.

Om Kaspersky Safe Kids te gebruiken, moet u het installatiepakket van het programma downloaden vanaf het internet en het programma handmatig installeren op de computer.

Als u Kaspersky Safe Kids gebruikt

Uw kind kan Kaspersky Safe Kids uitschakelen via Kaspersky Internet Security. Wilt u dit voorkomen, dan raden we aan dat u de toegang tot de instellingen van Kaspersky Internet Security beveiligt met een wachtwoord.

Als u bent aangemeld bij een account van het besturingssysteem dat aan een kinderprofiel in Kaspersky Safe Kids is gekoppeld, toont Kaspersky Internet Security de volgende meldingen niet meer:

• Meldingen over beveiligingsnieuws
  • Meldingen over de detectie van onveilige instellingen in het besturingssysteem
  • Meldingen over de verbinding van het huidige apparaat met een Wi-Fi-netwerk
  • Meldingen over de verbinding van een apparaat met het draadloze thuisnetwerk
  • Meldingen in browsers over een onvoldoende sterk wachtwoord dat op een website wordt ingevoerd
  • Meldingen waarin u wordt gewaarschuwd dat het wachtwoord dat u invoert op een website al eerder is ingevoerd op een andere website

U kunt meldingen inschakelen door het selectievakje Toon meldingen in accounts van kinderen in het venster Instellingen voor meldingen in te schakelen (InstellingenInterfaceMeldingen).

Kaspersky Safe Kids is niet in alle regio’s verkrijgbaar.