Bescherming van gegevens die worden ingevoerd via het toetsenbord van de computer configureren

1 april 2021

ID 139716

Bescherming van de invoer van gegevens vanaf het toetsenbord van de computer configureren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. In het gedeelte Extra selecteert u het subgedeelte Veilige gegevensinvoer.

Het venster toont de instellingen voor de bescherming van gegevensinvoer.

4. Onder in het venster selecteert u in het gedeelte Veilige toetsenbordinvoer het selectievakje Schakel veilige toetsenbordinvoer in.
  5. Open het venster Instellingen van Veilige gegevensinvoer door te klikken op de koppeling Categorieën bewerken onder in het gedeelte Veilige toetsenbordinvoer.
  6. Selecteer de selectievakjes voor de categorieën van websites waarop u de invoer van gegevens via het toetsenbord wilt beschermen.
  7. Als u de bescherming van de invoer van gegevens vanaf het toetsenbord wilt in- of uitschakelen voor een specifieke website:
    1. Open het venster Uitzonderingen voor Veilige toetsenbordinvoer door op de koppeling Uitzonderingen beheren te klikken.
    2. Klik in het venster op de knop Toevoegen.
    3. Een venster wordt geopend om een uitzondering voor Veilige toetsenbordinvoer toe te voegen.
    4. In het geopende venster voert u in het veld Webadresmasker het adres van een website in.
    5. Selecteer een van de opties voor Veilige gegevensinvoer op deze website (Toepassen op opgegeven pagina of Toepassen op volledige website).
    6. Selecteer de actie die moet worden uitgevoerd door Veilige gegevensinvoer op deze website (Beschermen of Niet beschermen).
    7. Klik op de knop Toevoegen.

De opgegeven website verschijnt in de lijst in het venster Uitzonderingen voor Veilige toetsenbordinvoer. Wanneer deze website wordt geopend, zal Veilige gegevensinvoer actief zijn en werken volgens de instellingen.