Een geplande analyse configureren

1 april 2021

ID 149222

Zo configureert u een geplande analyse van geïnstalleerde programma's en browserextensies:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer het gedeelte Bescherming.
  4. Selecteer het onderdeel Programmabeheer.

Het venster Instellingen van Programmabeheer wordt geopend.

5. Schakel in het onderdeel PC Cleaner het selectievakje Analyseer geïnstalleerde programma's en browserextensies in.
  6. Klik op de koppeling Planning configureren om het venster Planning te openen.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Start analyse een van de volgende opties:
    • Automatisch. Als u deze optie selecteert, start Kaspersky Internet Security elke 24 uur een analyse op het standaard ingestelde tijdstip.
    • Elke minuut / elk uur / elke dag / elke week / elke maand / Op een opgegeven tijdstip. Als u een van deze opties selecteert, zal Kaspersky Internet Security tot op de minuut nauwkeurig een analyse uitvoeren op basis van uw gedefinieerde schema. Wanneer een van deze opties is geselecteerd, is het selectievakje Stel start na programmastart uit met N minuten beschikbaar.
    • Na programmastart. Nadat Kaspersky Internet Security is opgestart, zal het een analyse uitvoeren na het wachten van het aantal minuten dat is aangegeven in het veld Starten over N minuten.
    • Na elke update. Kaspersky Internet Security voert een analyse uit na het downloaden en installeren van een nieuw updatepakket.
  8. Schakel het selectievakje Analyseer objecten de volgende dag als de computer uitgeschakeld is in om een analyse uit te voeren wanneer de computer wordt ingeschakeld nadat een geplande analyse niet is doorgegaan. Als het selectievakje niet is ingeschakeld, start het programma de analyse pas op het geplande tijdstip wanneer de computer ingeschakeld is.
  9. Schakel het selectievakje Analyseer objecten alleen als de schermbeveiliging actief is of de computer vergrendeld is in om een analyse alleen te starten wanneer u niet met de computer werkt, en om de computerbronnen niet extra te belasten wanneer u werkt. Als het selectievakje niet is ingeschakeld, start het programma de analyse op het geplande tijdstip ongeacht of u met de computer werkt.
  10. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen aan de instellingen op te slaan.