Een achtergrondscan in- of uitschakelen

1 april 2021

ID 199672

Achtergrondscan is een automatische scanmodus van Kaspersky Internet Security die geen meldingen weergeeft. Voor deze scan zijn minder computerbronnen nodig dan voor andere soorten scans (bijvoorbeeld Volledige Scan). In deze modus scant Kaspersky Internet Security het systeemgeheugen, systeemvolumes, opstartsectoren en opstartobjecten, en zoekt naar rootkits.

In de volgende gevallen wordt een achtergrondscan gestart:

• Nadat de antivirusdatabases zijn bijgewerkt.
  • Dertig minuten na de lancering van Kaspersky Internet Security.
  • Elke zes uur.
  • Als de computer gedurende vijf of meer minuten niet wordt gebruikt (nadat de screensaver is gestart).

Een achtergrondscan wordt onderbroken als aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

• De computer wordt weer actief.
  • Als een inactiviteitsscan langer dan tien dagen niet is uitgevoerd, wordt de scan niet onderbroken en mag deze niet worden voltooid.
  • De computer (laptop) schakelt over op batterijmodus.

Bij het uitvoeren van de achtergrondscan scant Kaspersky Internet Security geen bestanden waarvan de inhoud zich in de OneDrive-cloudopslag bevindt.

Zo schakelt u een achtergrondscan in of uit:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Scannen.

Het venster Scannen wordt geopend.

3. Klik in het venster Scannen op het Settings 2019.png pictogram in het blok Achtergrondscan.

Het venster Instellingen van Achtergrondscan wordt geopend.

4. Zet in het venster Instellingen van Achtergrondscan, de schakelaar aan of uit.