De computer sneller maken

1 april 2021

ID 203269

Na langdurig gebruik van een computer kan het besturingssysteem trager worden. Deze vertraging wordt veroorzaakt door een groot aantal overtollige bestanden en Windows-registerfouten die zich tijdens het gebruik ophopen.

Het besturingssysteem kan ook worden vertraagd door geïnstalleerde programma's die zelden worden gebruikt. Veel van deze programma's kunnen werken zodra het besturingssysteem wordt geladen en kunnen de computer aanzienlijk vertragen. U weet het misschien zelf niet dat er een specifiek programma op de achtergrond wordt uitgevoerd waardoor computerbronnen worden gebruikt.

De computer sneller maken:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Computer versnellen.
  3. In het geopende venster Computer versnellen doet u het volgende:
    • Klik in het blok Computer sneller maken op de knop Starten (of op Bekijken als de zoekopdracht al is uitgevoerd).

Het programma voert een zoekopdracht uit en genereert een rapport met de volgende inhoud:

• Ongebruikte systeembestanden. Klik op het blok om een gedetailleerd rapport te bekijken van de besturingssysteembestanden die niet worden gebruikt. Klik op de knop Wissen om deze bestanden te verwijderen.
      • Windows-registerfouten. Klik op het blok om een gedetailleerd rapport te bekijken van de Windows-registerfouten die u kunt verwijderen zonder het risico te lopen dat het besturingssysteem beschadigd raakt. Klik op de knop Herstellen om gedetecteerde fouten te corrigeren.
    • Klik op de sectie Opstart versnellen om een rapport te bekijken dat laat zien welke automatisch gestarte programma's de computer vertragen. Zet de schakelaar Automatisch starten naast het programma op Uit en klik op Gereed.
    • Klik op Ruimte vrijmaken om ruimte op de harde schijf vrij te maken. Zoek in het geopende venster naar overbodige bestanden.
      • Dubbele bestanden. Klik op de knop Zoeken om te zoeken naar dubbele bestanden. U kunt een zoekbereik opgeven in de onderstaande vervolgkeuzelijst. Selecteer de bestanden in het venster met zoekresultaten en klik op Verwijderen.
      • Grote bestanden. Klik op de knop Zoeken om naar grote bestanden te zoeken. U kunt een zoekbereik opgeven in de onderstaande vervolgkeuzelijst. Selecteer de bestanden in het venster met zoekresultaten en klik op Verwijderen.

Zoeken naar grote bestanden werkt niet voor bestanden met twee of meer verwijzingen naar vaste koppelingen in het besturingssysteem.

• Ongebruikte programma's. Klik op de knop Zoeken. Het rapport met zoekresultaten bevat een lijst met programma's die meer dan drie maanden niet zijn gebruikt. Selecteer een programma en klik op Verwijderen.

Feedback verzenden over de prestaties van de functie Computer versnellen:

Klik in het venster Computer versnellen op de knop Feedback versturen en vul het feedbackformulier in.

Kaspersky-experts hebben uw feedback nodig om de kwaliteit van de functie Computer versnellen te beoordelen.

De functie 'Computer versnellen' is beschikbaar in testmodus tot 30 juli, 2021.

Deze functionaliteit is niet in alle regio’s beschikbaar.