Fout bij installatie van programma op Windows 7 en Windows Server 2008 R2

1 april 2021

ID 212223

Kaspersky Internet Security kan niet worden geïnstalleerd op Microsoft Windows 7 en Microsoft Windows Server 2008 R2 als de volgende updates niet geïnstalleerd zijn:

1. KB4490628 (update van 12 maart 2019);
  2. KB4474419 (update van 23 september 2019).

De installatiefout treedt op als Microsoft het algoritme voor ondertekeningsmodules en stuurprogramma's van derden heeft bijgewerkt. Nu worden modules en stuurprogramma's van derden (inclusief Kaspersky) ondertekend met het SHA256-hash-algoritme. U moet updates installeren voor KB4490628 en KB4474419, zodat Kaspersky Internet Security-modules en -stuurprogramma's kunnen worden ondertekend met het SHA256-hash-algoritme.

Gebruik een van de volgende methoden om de updates te installeren.

Update de installatie met Windows Update

Als de automatische installatie van updates is uitgeschakeld op uw computer:

1. Selecteer in het menu Start Configuratiescherm → Systeem en beveiligingWindows Update.

Het venster Windows Update wordt geopend.

2. Selecteer Instellingen wijzigen in het menu aan de linkerkant van het venster Windows Update.
  3. Selecteer Updates automatisch installeren (aanbevolen) in het blok Belangrijke updates dat wordt geopend.

Alle benodigde updates worden automatisch gedownload en op uw computer geïnstalleerd.

Handmatige installatie van Service Pack 1 als dit niet is geïnstalleerd

Als uw computer Windows 7 Service Pack 0 of Windows Server 2008 R2 Service Pack 0 gebruikt, moet u eerst Service Pack 1 (KB976932) installeren.

Service Pack 1-update installeren:

1. Ga naar Microsoft Update-catalogus.
  2. Selecteer de versie van het besturingssysteem van uw computer en klik op de knop Downloaden.
  3. Download de update naar uw computer door op de link in het geopende venster te klikken.
  4. Installeer de update.

Handmatige installatie van KB4490628

KB4490628 handmatig installeren:

1. Ga naar Microsoft Update-catalogus.
  2. Selecteer de versie van het besturingssysteem van uw computer en klik op de knop Downloaden.
  3. Download de update naar uw computer door op de link in het geopende venster te klikken.
  4. Installeer de update.

Handmatige installatie van KB4474419

KB4474419 handmatig installeren:

1. Ga naar Microsoft Update-catalogus.
  2. Selecteer de versie van het besturingssysteem van uw computer en klik op de knop Downloaden.
  3. Download de update naar uw computer door op de link in het geopende venster te klikken.
  4. Installeer de update.

Nadat de updates zijn geïnstalleerd, start u de computer opnieuw op en installeert u Kaspersky Internet Security opnieuw.