Besturingssysteem herstellen na een infectie

1 april 2021

ID 40951

Als u vermoedt dat het besturingssysteem van uw computer is beschadigd of gewijzigd vanwege malware-activiteit of een systeemstoring, gebruikt u de wizard Microsoft Windows Probleemoplossing die alle sporen van kwaadaardige objecten in het systeem wist. Kaspersky raadt u aan de wizard uit te voeren nadat de computer gedesinfecteerd is, om er zeker van te zijn dat alle dreigingen en beschadigingen die door de infectie veroorzaakt zijn, hersteld zijn.

De wizard controleert of het systeem is gewijzigd, zoals: toegang tot het netwerk is geblokkeerd, extensies van bekende bestandsindelingen zijn gewijzigd, Configuratiescherm is vergrendeld, enz. Er zijn diverse oorzaken voor deze verschillende soorten schade. Zo kan deze schade het gevolg zijn van acties van malware, een onjuiste systeemconfiguratie, systeemfouten, of slechte werking van programma's voor systeemoptimalisatie.

Nadat de controle is voltooid, analyseert de wizard de informatie om na te gaan of er systeemschade is die directe aandacht vereist. Op basis van de controle maakt de wizard een lijst met acties aan die noodzakelijk zijn om de schade te verhelpen. De wizard groepeert deze acties per categorie op basis van de ernst van de gedetecteerde problemen.

Raadpleeg ook:

Problemen met het besturingssysteem oplossen met behulp van de wizard Microsoft Windows Probleemoplossing