Hardware- en softwarevereisten

1 april 2021

ID 43520

Algemene vereisten

• 1500 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Processor die de SSE2-instructieset ondersteunt
  • Toegang tot het internet (voor de installatie en de activatie van het programma, voor het gebruik van Kaspersky Security Network en voor het bijwerken van de databases en programmamodules)
  • Microsoft Windows® Installer 4.5 of hoger
  • Microsoft NET Framework 4 of hoger
  • Bescherming voor toegang tot webcams wordt alleen geleverd voor compatibele webcams.

Vereisten besturingssysteem

Besturingssysteem

CPU

Vrij RAM-geheugen

Beperkingen

Microsoft Windows 11 Home

1 GHz of hoger

2 GB (for a 64-bit besturingssysteem)

De volgende beperkingen zijn van toepassing bij het installeren van Kaspersky Internet Security op alle versies van Microsoft Windows 11:

• 32-bit besturingssystemen worden niet ondersteund.
  • Windows-subsysteem voor Linux 2 (WSL2) wordt niet ondersteund.
  • Contextmenu's van objecten geven geen opdrachten weer van Kaspersky Internet Security. Het menu moet worden uitgevouwen om de opdrachten weer te geven.

Microsoft Windows 11 Enterprise

Microsoft Windows 11 Pro

Microsoft Windows 10 Home (versies: 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2, 21H1, 21H2)

1 GHz of hoger

1 GB (voor 32-bits besturingssystemen) of 2 GB (voor 64-bits besturingssystemen)

De volgende beperkingen zijn van toepassing bij het installeren van Kaspersky Internet Security op Microsoft Windows 10:

32-bit besturingssystemen worden niet ondersteund in versie 21H2.

Microsoft Windows 10 Enterprise (versies: 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2, 21H1, 21H2)

Microsoft Windows 10 Pro (versies: 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2, 21H1, 21H2)

Microsoft Windows 8.1 (Service Pack 0 of hoger, Windows 8.1 Update)

1 GHz of hoger

1 GB (voor 32-bits besturingssystemen) of 2 GB (voor 64-bits besturingssystemen)

Microsoft Windows 8.1 Pro (Service Pack 0 of hoger, Windows 8.1 Update)

Microsoft Windows 8.1 Enterprise (Service Pack 0 of hoger, Windows 8.1 Update)

Microsoft Windows 8 (Service Pack 0 of hoger)

1 GHz of hoger

1 GB (voor 32-bits besturingssystemen) of 2 GB (voor 64-bits besturingssystemen)

Microsoft Windows 8 Pro (Service Pack 0 of hoger)

Microsoft Windows 8 Enterprise (Service Pack 0 of hoger)

Microsoft Windows 7 Starter (Service Pack 1 of hoger)

1 GHz of hoger

1 GB (voor 32-bits besturingssystemen) of 2 GB (voor 64-bits besturingssystemen)

Microsoft Windows 7 Home Basic (Service Pack 1 of hoger)

Microsoft Windows 7 Home Premium (Service Pack 1 of hoger)

Microsoft Windows 7 Professional (Service Pack 1 of hoger)

Microsoft Windows 7 Ultimate (Service Pack 1 of hoger)

Microsoft Windows 7 Starter (Service Pack 1 of hoger)

1 GHz of hoger

1 GB (voor 32-bits besturingssystemen) of 2 GB (voor 64-bits besturingssystemen)

Microsoft Windows 7 Home Basic (Service Pack 1 of hoger)

Microsoft Windows 7 Home Premium (Service Pack 1 of hoger)

Microsoft Windows 7 Professional (Service Pack 1 of hoger)

Microsoft Windows 7 Ultimate (Service Pack 1 of hoger)

Voor de werking van de beschermingsonderdelen Web Anti-Virus, Anti-Banner en Veilig Bankieren moet de Base Filtering Engine-service actief zijn in het besturingssysteem.

Browserondersteuning

De volgende browsers bieden ondersteuning voor de installatie van de Kaspersky Protection-extensie:

• Microsoft Edge 77.x – 88.x gebaseerd op Chromium;
  • Mozilla Firefox versies 52.x – 84.x;
  • Mozilla Firefox ESR 52.x, 60.x, 68.x, 78.x;
  • Google Chrome 48.x – 88.x.

De volgende browsers bieden ondersteuning voor Schermtoetsenbord en het scannen van versleutelde verbindingen:

• Microsoft Edge 77.x – 88.x gebaseerd op Chromium;
  • Mozilla Firefox 52.x – 84.x;
  • Mozilla Firefox ESR 52.x, 60.x, 68.x, 78.x;
  • Google Chrome 48.x – 88.x.

De volgende browsers bieden ondersteuning voor de modus Beschermde Browser:

• Microsoft Internet Explorer 8.0, 9.0, 10.0, 11.0;
  • Microsoft Edge 77.x – 88.x gebaseerd op Chromium;
  • Mozilla Firefox 52.x – 84.x;
  • Mozilla Firefox ESR 52.x, 60.x, 68.x, 78.x;
  • Google Chrome 48.x – 88.x.
  • Yandex Browser 18.3.1 – 20.12.0 (met beperkingen).

Nieuwere versies van browsers worden mogelijk ondersteund als de browser ondersteuning biedt voor de desbetreffende technologie.

Kaspersky Internet Security ondersteunt Google Chrome en Mozilla Firefox op zowel 32-bits als 64-bits besturingssystemen.

Vereisten voor tablets

• Microsoft Windows 8, Microsoft Windows 8.1, Microsoft Windows 10
  • Intel® Celeron®-processor met een kloksnelheid van 1,66 GHz of hoger
  • 1000 MB beschikbaar RAM

Vereisten voor netbooks

• Intel Atom CPU 1,60 GHz of hoger
  • 1024 MB beschikbaar RAM
  • 10,1-inch display met schermresolutie van 1024 x 600
  • Intel GMA 950 grafische processor of nieuwer