Het programma installeren

1 april 2021

ID 43538

Kaspersky Internet Security wordt op uw computer geïnstalleerd in een interactieve modus met behulp van de configuratie- en verwijderingswizard.

De wizard bestaat uit een aantal pagina's (stappen) waarin u kunt navigeren door op de knoppen Vorige en Volgende te klikken. Klik op de knop Gereed om de wizard af te sluiten wanneer deze is voltooid. Als u de wizard wilt stoppen bij een willekeurige stap van de installatie, sluit u het venster van de wizard.

Het aantal stappen en de reeks stappen van de wizard hangen af van de regio waarin u het programma installeert. In sommige regio's vraagt de wizard u om aanvullende overeenkomsten te accepteren over hoe uw persoonlijke gegevens worden verwerkt, en om te bevestigen dat u ten minste 16 jaar oud bent.

Als het programma wordt gebruikt om meer dan één computer te beschermen (het maximale aantal computers is gedefinieerd in de voorwaarden van Gebruiksrechtovereenkomst), is de installatieprocedure identiek op alle computers.

Zo installeert u Kaspersky Internet Security op uw computer:

Op de installatie-cd start u het bestand met de EXE-extensie.

Het programma wordt vervolgens geïnstalleerd met behulp van de standaard configuratie- en verwijderingswizard.

In bepaalde regio's staat het installatiepakket van het programma niet op de installatie-cd. De installatie-cd bevat alleen het AUTORUN-bestand. Wanneer dit bestand wordt uitgevoerd, wordt een venster voor de download van het programma geopend.

Het programma installeren met het AUTORUN-bestand

Voor de installatie van Kaspersky Internet Security kunt u ook een installatiepakket downloaden vanaf het internet. In dit geval toont de wizard verschillende extra installatiestappen voor enkele talen waarin het programma is gelokaliseerd.

Samen met het programma worden plug-ins voor browsers geïnstalleerd zodat u veilig op het internet kunt surfen.

Wanneer u voor het eerst programma's voor het opnemen of afspelen van audio en video start na de installatie van Kaspersky Internet Security, wordt het afspelen of opnemen van audio en video mogelijk onderbroken. Dit is nodig om de functionaliteit in te schakelen die de toegang van programma's tot geluidsopnameapparaten controleert. De systeemservice die de audiohardware bestuurt, wordt opnieuw gestart wanneer Kaspersky Internet Security voor het eerst wordt uitgevoerd.

Kaspersky Internet Security wordt samen met het programma Kaspersky VPN Secure Connection geïnstalleerd. Dit programma is ontwikkeld om een beveiligde verbinding via VPN (Virtual Private Network) te maken. U kunt Kaspersky VPN Secure Connection afzonderlijk van Kaspersky Internet Security verwijderen. Als het gebruik van VPN verboden is in uw land, dan wordt Kaspersky VPN Secure Connection niet geïnstalleerd.

In deze Help-sectie

Controleren op nieuwere versie van het programma

Installatie van het programma starten

Gebruiksrechtovereenkomst doorlezen

Verklaring van Kaspersky Security Network

Het programma installeren

Aanbevolen instellingen

Installatie voltooien

Programma activeren

Registreren en verbinding maken met My Kaspersky

Activatie voltooien

Fout bij installatie van programma op Windows 7 en Windows Server 2008 R2.