Toegang tot de beheerfuncties van Kaspersky Internet Security beveiligen met een wachtwoord

1 april 2021

ID 70756

Een enkele computer kan worden gedeeld door meerdere gebruikers met verschillende niveaus van computerervaring en -kennis. Als verschillende gebruikers onbeperkte toegang tot Kaspersky Internet Security en de instellingen ervan hebben, kan het niveau van de computerbeveiliging risico lopen.

Om toegang tot het programma te beperken, kunt u een beheerderswachtwoord instellen voor het KLAdmin-account. Deze gebruiker heeft onbeperkte rechten om de instellingen van Kaspersky Internet Security te beheren en te wijzigen, en om toegangsrechten voor programma's toe te wijzen aan andere gebruikers. Nadat u een wachtwoord hebt gemaakt voor KLAdmin, kunt u toegangsrechten voor programma's toewijzen aan verschillende gebruikers of groepen gebruikers.

Een KLAdmin beheerderswachtwoord voor Kaspersky Internet Security aanmaken:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer het gedeelte Interface.
  4. Zet de schakelaar Wachtwoordbeveiliging op Aan.
  5. In het geopende venster vult u de velden Gebruikersnaam (KLAdmin wordt aanbevolen), Wachtwoord invoeren en Wachtwoord bevestigen in.

Tips voor het maken van een sterk wachtwoord:

• Het wachtwoord moet minimaal acht en maximaal 128 tekens lang zijn.
    • Het wachtwoord moet minstens één nummer bevatten
    • Het wachtwoord moet zowel kleine letters als hoofdletters bevatten.
    • Het wachtwoord moet minstens één speciaal teken bevatten (bijvoorbeeld: ! @ # $ % ^ & *).
  6. Klik op OK.

Een vergeten wachtwoord kan niet worden hersteld. Als u uw wachtwoord bent vergeten, neemt u contact op met de Technische Support om de toegang tot de instellingen van Kaspersky Internet Security te herstellen.

De gebruiker KLAdmin kan machtigingen toewijzen aan de volgende gebruikers en gebruikersgroepen:

• Iedereen gebruikersgroep. Deze groep omvat alle gebruikers van het besturingssysteem. Als u deze groep toestemming geeft om een bepaalde actie uit te voeren, dan mogen groepsgebruikers deze actie altijd uitvoeren, zelfs als een specifieke gebruiker of een gebruikersgroep behorende tot de gebruikersgroep Iedereen geen individuele toestemming heeft om de actie uit te voeren. Leden van de groep Iedereen mogen standaard geen acties uitvoeren.
  • Systeemgebruiker. Standaard mag de geselecteerde gebruiker geen acties uitvoeren. Dit betekent dat wanneer u een verboden actie probeert uit te voeren, u wordt gevraagd om uw KLAdmin-accountwachtwoord in te voeren.

Een gebruiker of gebruikersgroep toevoegen

Rechten voor een gebruiker of gebruikersgroep bewerken:

Een actie toestaan voor een individuele gebruiker of gebruikersgroep

Een actie verbieden voor een individuele gebruiker of gebruikersgroep

Wanneer u een actie probeert uit te voeren uit de lijst in het venster Machtigingen voor een gebruiker of groep toevoegen, zal het programma u vragen om een wachtwoord in te voeren. Voer in het wachtwoordvenster de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het huidige gebruikersaccount in. De actie wordt uitgevoerd als het opgegeven account toestemming heeft om deze actie uit te voeren. In het wachtwoordvenster kunt u het tijdsinterval specificeren waarin de gebruiker het wachtwoord niet opnieuw hoeft in te voeren.