Status van computerbescherming bepalen en problemen met de beveiliging oplossen

1 april 2021

ID 70907

Problemen met de computerbescherming worden aangeduid door middel van een indicator boven in het hoofdvenster van het programma. Groen geeft aan dat uw computer beschermd is. Geel geeft aan dat er problemen met de bescherming zijn en rood wijst op ernstig gevaar in de beveiliging van uw computer. U wordt aanbevolen om onmiddellijk problemen op te lossen en dreigingen voor de beveiliging te elimineren.

U kunt het venster Berichtencentrum openen door te klikken op de knop Details in het hoofdvenster van het programma. In dit venster ziet u gedetailleerde informatie over de beschermingsstatus van de computer en suggesties voor mogelijke acties om problemen op te lossen en dreigingen te elimineren.

Problemen met de bescherming worden gegroepeerd volgens categorieën. Voor elk probleem wordt een lijst met acties weergegeven die u kunt ondernemen om het probleem op te lossen.

In het gedeelte Aanbevelingen vindt u een lijst met acties die moeten worden uitgevoerd om de werking van het programma te optimaliseren en om het doeltreffender te gebruiken.

In het gedeelte Toon N genegeerde meldingen ziet u meldingen waarop de actie Negeren is toegepast. De vermelde problemen in dit gedeelte zijn niet van invloed op de kleur van de indicator voor de bescherming in het hoofdvenster van het programma.