Reputatie van programma's controleren

1 april 2021

ID 70908

Via Kaspersky Internet Security kunt u, met de medewerking van gebruikers over de hele wereld, de reputatie van programma's controleren. De reputatie van een programma is gebaseerd op de volgende criteria:

• Naam van de leverancier
  • Informatie over de digitale handtekening (als het programma digitaal ondertekend is)
  • informatie over de groep die aan het programma is toegewezen door Programmacontrole of een meerderheid van de gebruikers van Kaspersky Security Network;
  • Aantal gebruikers van Kaspersky Security Network die het programma gebruiken (beschikbaar als het programma is opgenomen in de groep Vertrouwd in de database van Kaspersky Security Network)
  • Tijdsaanduiding wanneer het programma bekend werd in Kaspersky Security Network;
  • Landen waarin het programma het meest verspreid is

De controle van de reputatie van programma's is beschikbaar als u akkoord bent gegaan met de deelname aan Kaspersky Security Network.

Als u de reputatie van een programma wilt achterhalen,

Open het contextmenu van het uitvoerbare bestand van het programma en selecteer Reputatie in KSN controleren.

Dit opent een venster met informatie over de reputatie van het programma in Kaspersky Security Network.

Raadpleeg ook:

Deelnemen aan het Kaspersky Security Network