Meldingen van het programma

1 april 2021

ID 70969

Meldingen die verschijnen in het systeemvak van de taakbalk informeren u over gebeurtenissen van het programma die uw aandacht vereisen. Afhankelijk van hoe kritiek de gebeurtenis is, kunt u de volgende soorten meldingen ontvangen:

• Kritieke meldingen melden u gebeurtenissen van kritiek belang voor de computerbeveiliging, zoals de detectie van een kwaadaardig object of gevaarlijke activiteit in het besturingssysteem. Vensters die worden gebruikt voor kritieke meldingen en pop-upberichten zijn rood.
  • Belangrijke meldingen melden u gebeurtenissen die mogelijk belangrijk zijn voor de computerbeveiliging, zoals de detectie van een mogelijk geïnfecteerd object of een verdachte activiteit in het besturingssysteem. Vensters die worden gebruikt voor belangrijke meldingen en pop-upberichten zijn geel.
  • Informatieve meldingen melden u gebeurtenissen die niet van kritiek belang zijn voor de computerbeveiliging. Vensters die worden gebruikt voor informatieve meldingen en pop-upberichten zijn groen.

Als een dergelijke melding verschijnt op het scherm, moet u één van de voorgestelde opties in deze melding selecteren. De optimale optie is deze aanbevolen als de standaardoptie door experts van Kaspersky.

Een melding kan automatisch worden gesloten wanneer de computer opnieuw wordt opgestart, wanneer Kaspersky Internet Security wordt afgesloten, of in de Verbonden stand-bymodus in Windows 8. Meldingen van Programmacontrole worden automatisch na 500 seconden gesloten. Meldingen over de opstart van programma's worden na 1 uur gesloten. Wanneer een melding automatisch wordt gesloten, voert Kaspersky Internet Security de standaard aanbevolen actie uit.

Meldingen worden niet weergegeven gedurende het eerste uur van de werking van het programma als u een computer met een vooraf geïnstalleerde versie van Kaspersky Internet Security hebt aangeschaft (OEM-distributie). Het programma verwerkt gedetecteerde objecten in overeenstemming met de aanbevolen acties. De resultaten van deze verwerking worden in een rapport opgeslagen.