Over de activatiecode

1 april 2021

ID 71010

Een activatiecode is een code die u ontvangt bij de aanschaf van een licentie voor Kaspersky Internet Security. Deze code is vereist voor de activatie van het programma.

De activatiecode is een unieke sequentie van twintig cijfers en Romaanse letters in de notatie xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx.

Afhankelijk van hoe u het programma hebt aangeschaft, kunt u de activatiecode verkrijgen op één van de volgende manieren:

• Wanneer u een winkelversie van Kaspersky Internet Security aanschaft, is een activatiecode voorzien in de handleiding of op het doosje met de installatie-cd.
  • Wanneer u Kaspersky Internet Security aanschaft in een online winkel, wordt een activatiecode per e-mail verzonden naar het adres dat u hebt opgegeven tijdens de bestelling van het product.

De licentieduur begint vanaf de datum waarop u het programma activeert. Als u een licentie hebt aangeschaft voor het gebruik van Kaspersky Internet Security op diverse apparaten, begint de duur van de licentie vanaf het ogenblik dat u de activatiecode voor het eerst toepast.

We raden u aan een My Kaspersky-account aan te maken, zodat u uw activeringscode niet kwijtraakt wanneer u uw besturingssysteem opnieuw installeert, het programma op een nieuw apparaat installeert of het programma opnieuw installeert op uw huidige apparaat. U kunt een My Kaspersky-account aanmaken tijdens de installatie en activering van het programma. Als u geen My Kaspersky-account hebt aangemaakt tijdens de installatie en activering van het programma, kunt u ook een account aanmaken in het geïnstalleerde programma.

Als u uw activeringscode per ongeluk verwijdert of verliest, kunt u proberen deze te herstellen.