Over het abonnement

1 april 2021

ID 71345

Een abonnement op Kaspersky Internet Security houdt het gebruik van het programma met de geselecteerde instellingen in (verloopdatum en aantal beschermde apparaten). U kunt een abonnement voor Kaspersky Internet Security verkrijgen bij een serviceaanbieder (bijvoorbeeld bij uw internetaanbieder). U kunt uw abonnement pauzeren of hervatten, automatisch verlengen of annuleren. U kunt uw abonnement beheren via de pagina van uw persoonlijke account op de website van de serviceaanbieder.

Leveranciers kunnen twee soorten abonnementen aanbieden voor Kaspersky Internet Security: abonnementen voor updates en abonnementen voor updates en bescherming.

Een abonnement kan worden beperkt (bijvoorbeeld tot één jaar) of niet worden beperkt (zonder verloopdatum). Als u Kaspersky Internet Security wilt blijven gebruiken nadat het abonnement met beperkte duur verloopt, moet u het verlengen. Abonnementen zonder beperking worden automatisch verlengd zolang de serviceaanbieder een tijdige betaling op voorhand ontvangt.

Wanneer een abonnement met beperkte duur verloopt, krijgt u een respijtperiode om het abonnement te verlengen. De functionaliteit van het programma blijft tijdens deze periode ongewijzigd.

Als het abonnement niet wordt verlengd voordat de respijtperiode verloopt, werkt Kaspersky Internet Security niet langer de programmadatabases bij (in het geval van abonnementen voor updates), staakt het de communicatie met Kaspersky Security Network, beschermt het niet langer de computer en voert het geen scans meer uit (in het geval van abonnementen voor updates en bescherming).

Als u Kaspersky Internet Security wilt gebruiken met een abonnement, past u de activatiecode toe die u hebt ontvangen van uw serviceaanbieder. In sommige gevallen kan een activatiecode worden gedownload en automatisch worden toegepast. Wanneer u het programma met een abonnement gebruikt, kunt u geen andere activatiecode toepassen om uw licentie te verlengen. U kunt een andere activatiecode alleen toepassen wanneer de periode van het abonnement is verlopen.

Als Kaspersky Internet Security al wordt gebruikt met een actieve licentie wanneer u het abonnement registreert, wordt Kaspersky Internet Security gebruikt met het abonnement na de registratie. De activatiecode die u hebt gebruikt voor de activatie van het programma kan op een andere computer worden toegepast.

Als u uw abonnement wilt annuleren, neemt u contact op met de serviceaanbieder waarbij u Kaspersky Internet Security hebt aangeschaft.

Afhankelijk van de aanbieder van het abonnement kunnen de opties voor het beheer van het abonnement variëren. Daarnaast krijgt u mogelijk geen respijtperiode om het abonnement te verlengen.