Meldingen over kwetsbaarheden in wifinetwerken configureren

1 april 2021

ID 81791

Als Kaspersky VPN Secure Connection niet is geïnstalleerd op uw computer, geeft Kaspersky Internet Security een melding over de verbinding met Wifi-netwerken en onveilige verzending van uw wachtwoord via het internet weer. U kunt in de meldingenvenster verbinding en verzending van het wachtwoord toestaan of blokkeren.

Na de installatie van Kaspersky VPN Secure Connection worden de instellingen voor de weergave van meldingen bij verbindingen met wifinetwerken en de verzending van een niet-versleuteld wachtwoord inactief. U kunt in Kaspersky VPN Secure Connection de instellingen voor meldingen voor verbindingen met wifinetwerken configureren.

Meldingen over kwetsbaarheden in wifinetwerken configureren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer het gedeelte Bescherming.
  4. Selecteer het onderdeel Firewall.

Het venster toont de instellingen van het onderdeel Firewall.

5. Schakel Meld kwetsbaarheden in wifinetwerken in als u een melding wilt ontvangen wanneer u verbinding maakt met kwetsbare wifinetwerken. Als u geen meldingen wilt ontvangen, schakelt u het selectievakje uit. Dit selectievakje is beschikbaar als Kaspersky VPN Secure Connection niet is geïnstalleerd op de computer.
  6. Als het selectievakje Meld kwetsbaarheden in wifinetwerken is ingeschakeld, kunt u de geavanceerde instellingen voor de weergave van meldingen bewerken:
    • Selecteer het selectievakje Blokkeer en meld de onveilige verzending van wachtwoorden via het internet om de overdracht van wachtwoorden als niet-versleutelde tekst te blokkeren wanneer u het veld Wachtwoord op het internet invult.
    • Als u op de koppeling Inschakelen klikt, herstelt u de standaardwaarden van instellingen voor de weergave van meldingen over overdrachten van wachtwoorden in niet-versleutelde vorm. Als u eerder de weergave van meldingen over de overdracht van wachtwoorden in niet-versleutelde vorm hebt geblokkeerd, worden deze meldingen opnieuw weergegeven.