Instellingen van Programmacontrole wijzigen

1 april 2021

ID 82507

Zo wijzigt u de instellingen van Programmacontrole:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer het gedeelte Bescherming.
  4. Selecteer het onderdeel Programmacontrole.
  5. Klik in het venster Programmacontrole op de koppeling Programma's beheren om het venster Programma's beheren te openen.
  6. Selecteer het benodigde programma in de lijst en dubbelklik op de naam ervan om het venster Programmaregels te openen.
  7. Regels voor toegang tot bronnen van het besturingssysteem configureren voor programma:
    1. Selecteer op het tabblad Bestanden en systeemregister de relevante categorie van bronnen.
    2. Klik op het pictogram in de kolom met een beschikbare actie voor de bron (Lezen, Schrijven, Verwijderen of Maken) om het menu te openen. Selecteer in het menu het relevante item (Overnemen, Toestaan, Selecteer actie automatisch of Blokkeren).
  8. Rechten van een programma configureren om diverse acties in het besturingssysteem uit te voeren:
    1. Selecteer op het tabblad Rechten de relevante categorie van rechten.
    2. Klik in de kolom Actie op het pictogram om het menu te openen en selecteert het relevante item (Overnemen, Toestaan, Selecteer actie automatisch of Blokkeren).
  9. Rechten van een programma configureren om diverse acties in het netwerk uit te voeren:
    1. Klik op het tabblad Netwerkregels op de knop Toevoegen.

Het venster Netwerkregel opent.

2. Specificeer in het geopende venster de vereiste instellingen voor de regel en klik op de knop Opslaan.
    3. Wijs een prioriteit aan de nieuwe regel toe. Selecteer hiervoor de regel en plaats deze hoger of lager in de lijst.
  10. Als u bepaalde programma-acties niet wilt opnemen in de beperkingen van Programmacontrole, selecteert u op het tabblad Uitzonderingen de selectievakjes voor de acties die u niet wilt controleren.
  11. Klik op de knop Opslaan.

Alle uitzonderingen die in de regels voor programma's zijn opgenomen, zijn toegankelijk via het venster met de instellingen van Kaspersky Internet Security in het gedeelte Dreigingen en uitzonderingen.

Programmacontrole bewaakt en beperkt de acties van het programma volgens de opgegeven instellingen.