Computer scannen

1 april 2021

ID 82511

Tijdens de scan zoekt Kaspersky Internet Security naar geïnfecteerde bestanden en malware. Er zijn verschillende soorten scans die variëren in zoekduur en reikwijdte.

• Volledige Scan. Scant alle onderdelen van de computer. Deze scan kost veel tijd om te voltooien.
  • Snelle Scan. Scant objecten die worden geladen wanneer het besturingssysteem opstart, evenals het systeemgeheugen en opstartbestanden. Deze scan kost niet veel tijd om te voltooien.
  • Selectieve Scan. Scant het geselecteerde bestand of de geselecteerde map.
  • Scan van verwisselbare schijf Scannen van verwisselbare schijven, zoals harde schijven en USB-sticks die op de computer zijn aangesloten.
  • Contextmenu scan. Met deze optie scant u bestanden vanuit het contextmenu.
  • Achtergrondscan. Scan het systeemgeheugen, systeempartities, schijfopstartsectoren, opstartobjecten en zoek naar rootkits.
  • Kwetsbaarheidsscan. Hiermee scant u de computer op kwetsbaarheden die malware kan misbruiken om het systeem te infecteren.

Nadat u Kaspersky Internet Security hebt geïnstalleerd, raden we u aan een volledige scan van uw computer uit te voeren.

In deze Help-sectie

Een Snelle Scan uitvoeren

Een Volledige scan uitvoeren

Een Aangepaste Scan uitvoeren

Een scan van verwisselbare schijf uitvoeren

Een scan van een bestand of map van het contextmenu uitvoeren

Een achtergrondscan in- of uitschakelen

Een planning van een scan maken

Zoeken naar kwetsbaarheden in programma's die op uw computer geïnstalleerd zijn

Bestanden in OneDrive-cloudopslag scannen