Programma's toegang geven tot de webcam

1 april 2021

ID 82864

Een programma toegang verlenen tot de webcam:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Meer tools.

Het venster Tools wordt geopend.

3. Ga in het venster Tools naar het onderdeel Programma's beheren.
  4. Klik op de koppeling Programmacontrole om het venster Programmacontrole te openen.
  5. Klik in het venster Programmacontrole op de koppeling Programma's beheren om het venster Programma's beheren te openen.
  6. Selecteer in de lijst het programma dat u toegang tot de webcam wilt verlenen. Dubbelklik op de programmanaam om het venster Programmaregels te openen.
  7. Ga in het venster Programmaregels naar het tabblad Rechten.
  8. Selecteer in de lijst met categorieën van rechten achtereenvolgens Aanpassingen aan besturingssysteemVerdachte aanpassingen in het besturingssysteem Toegang tot webcam.
  9. Klik in de kolom Actie op het pictogram om het contextmenu te openen en selecteer Toestaan.
  10. Klik op de knop Opslaan.

Het programma krijgt toegang tot de webcam als het selectievakje Blokkeer de toegang tot de webcam voor alle programma's is uitgeschakeld.

Als het selectievakje Blokkeer de toegang tot de webcam voor alle programma's is ingeschakeld, blokkeert Kaspersky Internet Security de toegang tot de webcam ongeacht de vertrouwensgroep en handmatig geconfigureerde machtigingen.