Een licentie verlengen

1 april 2021

ID 84321

U kunt de licentie verlengen. Hiervoor kunt u een nieuwe activatiecode opgeven zonder dat u hoeft te wachten totdat de huidige licentie verloopt. Wanneer de huidige licentie verloopt, wordt Kaspersky Internet Security automatisch geactiveerd met de extra activatiecode.

Zo geeft u een extra activatiecode op voor de automatische verlenging van de licentie:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik onder in hoofdvenster op de koppeling Licentie: N dagen resterend om het venster Licentiebeheer te openen.
  3. In het geopende venster klikt u in het gedeelte Nieuwe activatiecode op de knop Activatiecode invoeren.
  4. Voer de activatiecode in de overeenkomstige velden in en klik op de knop Toevoegen.

Kaspersky Internet Security verzendt dan de gegevens naar de Kaspersky-activatieserver ter verificatie. Wanneer de licentie is verlopen, controleert de activatieserver opnieuw de gegevens tijdens de eerste poging om het programma met de nieuwe activatiecode te activeren.

5. Klik op de knop Gereed.

De nieuwe activatiecode wordt in het venster Licentiebeheer weergegeven.

Als u een nieuwe activatiecode invoert die voor meerdere apparaten is uitgegeven, moet u de stappen volgen om de nieuwe code toe te passen op alle apparaten waarop u de licentie automatisch wilt verlengen.

Het programma wordt automatisch geactiveerd met de nieuwe activatiecode wanneer de licentie verloopt. U kunt het programma ook handmatig activeren met een nieuwe activatiecode door op de knop Activeer nu te klikken. Deze knop is beschikbaar als het programma nog niet automatisch is geactiveerd. Deze knop is niet beschikbaar voordat de licentie verloopt.

Als de nieuwe activatiecode die u opgeeft al is toegepast op deze computer of op een andere computer, is de activatiedatum voor de verlenging van de licentie de datum waarop het programma voor het eerst is geactiveerd met deze activatiecode.

Wanneer u de huidige licentie verlengt, verandert de activeringscode niet. De licentie wordt na aankoop automatisch verlengd in het programma. U hoeft de activeringscode niet opnieuw in het programma in te voeren.

Het kan tot 24 uur na aankoop duren voordat de juiste licentiestatus wordt weergegeven.