Gegevensverzameling blokkeren

1 april 2021

ID 93505

Zo blokkeert u de verzameling van gegevens:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer in het gedeelte Bescherming het onderdeel Private Browsing.

Het venster Instellingen voor Private Browsing wordt geopend.

4. Als het onderdeel is uitgeschakeld, zet u het weer aan door de schakelaar in het bovenste deel van het venster op Aan te zetten.
  5. Selecteer Gegevensverzameling blokkeren.

Kaspersky Internet Security blokkeert de pogingen tot het verzamelen van gegevens op alle websites behalve de uitzonderingen.

6. Als u de verzameling van gegevens wilt blokkeren of toestaan op basis van de categorieën van trackingservices:
    1. Klik op de koppeling Categorieën en uitzonderingen om het venster Categorieën en uitzonderingen te openen.
    2. Standaard wordt de verzameling van gegevens geblokkeerd voor alle categorieën van trackingservices en alle sociale netwerken. Schakel de selectievakjes uit naast de categorieën van trackingservices en sociale netwerken waarvoor u de verzameling van gegevens wilt toestaan.