Gegevensverzameling als een uitzondering toestaan

1 april 2021

ID 93506

U kunt het volgen van uw activiteit op specifieke websites toestaan als een uitzondering.

Zo staat u de verzameling van gegevens toe als een uitzondering:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer in het gedeelte Bescherming het onderdeel Private Browsing.

Het venster Instellingen voor Private Browsing wordt geopend.

4. Als het onderdeel is uitgeschakeld, zet u het weer aan door de schakelaar in het bovenste deel van het venster op Aan te zetten.
  5. Selecteer Gegevensverzameling blokkeren.

Kaspersky Internet Security blokkeert de pogingen tot het verzamelen van gegevens op alle websites behalve de uitzonderingen.

6. Standaard bestaat er een uitzondering om de verzameling van gegevens op websites van Kaspersky en diens partners toe te staan. Als u de verzameling van gegevens op deze websites wilt blokkeren, schakelt u het selectievakje Gegevensverzameling op websites van Kaspersky en haar partners toestaan uit.
  7. Standaard bestaat er een uitzondering om de verzameling van gegevens toe te staan op websites die door de blokkering van de gegevensverzameling mogelijk niet langer zullen werken, overeenkomstig de beschikbare informatie van Kaspersky. Als u de verzameling van gegevens op deze websites wilt blokkeren, schakelt u het selectievakje Gegevensverzameling op incompatibele websites toestaan uit.

Kaspersky werkt de lijst met incompatibele websites bij naargelang problemen met de incompatibiliteit worden opgelost.

8. Als u uw eigen uitzonderingen wilt opgeven:
    1. Klik op de koppeling Categorieën en uitzonderingen om het venster Categorieën en uitzonderingen te openen.
    2. Klik op de koppeling Uitzonderingen om het venster Uitzonderingen voor Private Browsing te openen.
    3. Klik op de knop Toevoegen.
    4. Voer in het geopende venster het adres van de website in waarop u het volgen van uw activiteit wilt toestaan en klik op de knop Toevoegen.

De opgegeven website is aan de lijst met uitzonderingen toegevoegd.

U kunt ook de verzameling van gegevens op een specifieke website toestaan wanneer deze in de browser is geopend.