Over Private Browsing

1 april 2021

ID 93724

Sommige websites gebruiken trackingservices om informatie over uw internetactiviteiten te verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd en gebruikt om u advertenties te laten zien.

Het onderdeel Private Browsing is ontworpen om de verzameling van informatie over uw online activiteit te voorkomen.

In de detectiemodus detecteert en telt het onderdeel Private Browsing het aantal pogingen tot het verzamelen van gegevens en registreert het deze informatie in een rapport. De detectiemodus is standaard ingeschakeld en de gegevensverzameling wordt op alle websites toegestaan.

In de blokkeermodus detecteert en blokkeert het onderdeel Private Browsing pogingen tot het verzamelen van gegevens en registreert het informatie over deze pogingen in een rapport. In deze modus wordt de gegevensverzameling geblokkeerd op alle websites behalve:

• voor websites die als uitzonderingen zijn toegevoegd
  • voor websites van Kaspersky en diens partners
  • voor websites die door de blokkering van de trackingservices mogelijk niet langer zullen werken, overeenkomstig de beschikbare informatie van Kaspersky

De teller van geblokkeerde pogingen om gegevens te verzamelen, geeft het totale aantal blokkeringen op de hele site weer, afhankelijk van het aantal sitepagina's dat in de browser is geopend. Als een pagina in de browser is geopend, worden alleen geblokkeerde pogingen tot gegevensverzameling op deze pagina van de site geteld. Als er meerdere pagina's van dezelfde site in de browser zijn geopend, worden de geblokkeerde pogingen tot gegevensverzameling geteld op alle pagina's van de site die in de browser zijn geopend.

U kunt het onderdeel Private Browsing beheren via de interface van Kaspersky Internet Security of met behulp van de Kaspersky Protection-extensie in uw browser.

Private Browsing is als volgt beperkt:

• Het programma blokkeert niet de verzameling van gegevens door de trackingservice van de categorie 'sociale netwerken' terwijl u zich op de website van het relevante sociale netwerk bevindt.
  • Als de webpagina vanwaar de poging tot gegevensverzameling kwam niet kon worden bepaald, blokkeert Kaspersky Internet Security deze poging tot gegevensverzameling niet en geeft het ook geen informatie erover weer.
  • Als de webpagina vanwaar de poging tot gegevensverzameling kwam kon worden bepaald maar niet overeenkwam met een geopende webpagina in de browser, past Kaspersky Internet Security de opgegeven actie in de instellingen van Private Browsing toe (gegevensverzameling wordt geblokkeerd of toegestaan). Het programma toont informatie over de poging tot gegevensverzameling in rapporten maar neemt deze informatie niet op in de weergegeven statistieken van Private Browsing in de browser.