Over het bijwerken van de databases en programmamodules

1 april 2021

ID 93957

Het installatiepakket van Kaspersky Internet Security bevat databases en programmamodules. Aan de hand van deze databases:

• Kaspersky Internet Security detecteert de meeste dreigingen via Kaspersky Security Network, waarvoor een internetverbinding vereist is.
  • Kaspersky Internet Security detecteert adware, automatische inbelprogramma's en andere legitieme software die indringers kunnen gebruiken om de computer of persoonlijke gegevens te beschadigen.

Voor een complete bescherming raden we aan dat u de databases en programmamodules bijwerkt zodra het programmamodules is geïnstalleerd.

De databases en programmamodules worden in fases bijgewerkt:

1. Kaspersky Internet Security begint de databases en programmamodules bij te werken volgens de opgegeven instellingen: automatisch, volgens planning of op verzoek. Het programma communiceert met een updatebron die een updatepakket voor de databases en programmamodules host.
  2. Kaspersky Internet Security vergelijkt de bestaande databases met de beschikbare databases op de updatebron. Als de databases verschillen, downloadt Kaspersky Internet Security de ontbrekende delen van de databases.

Het programma gebruikt dan de bijgewerkte databases en programmamodules om de computer te scannen op virussen en andere dreigingen.

Updatebronnen

U kunt de volgende updatebronnen gebruiken:

• Kaspersky-updateservers
  • HTTP- of FTP-server
  • Netwerkmap

Speciale aandachtspunten bij het updaten van databases en programmamodules

Updates voor databases en programmamodules zijn onderhevig aan de volgende beperkingen en details:

• Databases worden na één dag beschouwd als verouderd en na zeven dagen als sterk verouderd.
  • Een internetverbinding is vereist om een updatepakket vanaf de Kaspersky-servers te downloaden.
  • Updates voor databases en programmamodules zijn niet beschikbaar in de volgende gevallen:
    • De licentie is verlopen en de respijtperiode of modus met beperkte functionaliteit is niet beschikbaar.
    • Er wordt een mobiele internetverbinding met een datalimiet gebruikt. Deze beperking geldt op computers met Microsoft Windows 8 of nieuwere versies van dit besturingssysteem als automatische updates of geplande updates ingeschakeld zijn en een verkeerslimiet ingesteld is voor een mobiele verbinding met een datalimiet. Als u wilt dat het programma in dit geval de databases en programmamodules bijwerkt, schakelt u het selectievakje Beperk verkeer bij verbindingen met datalimiet uit onder Instellingen →  → Netwerkinstellingen.
    • Het programma wordt met een abonnement gebruikt en u hebt uw abonnement opgeschort op de website van de serviceprovider.

Een updatepakket installeren

Wanneer een updatepakket (patch) wordt ontvangen, installeert Kaspersky Internet Security het automatisch. De installatie van een updatepakket wordt voltooid nadat u de computer opnieuw opstart. Het pictogram van het programma in het systeemvak blijft rood totdat de computer opnieuw is opgestart en in het venster Berichtencentrum van Kaspersky Internet Security ziet u een bericht met de vraag om de computer opnieuw op te starten.