Instellingen van Programmabeheer wijzigen

1 april 2021

ID 95482

Zo wijzigt u de instellingen van Programmabeheer:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer het gedeelte Bescherming.
  4. Klik op de koppeling Programmabeheer om het venster Instellingen van Programmabeheer te openen.
  5. Zet de schakelaar Programmabeheer aan om de wijzigingen toe te passen en het beschermingsonderdeel Programmabeheer in te schakelen.
  6. Schakel in de instellingengroep Installatie-assistent het selectievakje Wis tijdens de installatie van programma's automatisch de selectievakjes voor de installatie van extra software. Waarschuw bij pogingen tot de installatie van extra programma's in om de installatie van extra programma's tijdens de installatie van nieuwe programma's te blokkeren. Als tijdens de installatie van het nieuwe programma ongewenste bewerkingen worden voorkomen, brengt Kaspersky Internet Security u hiervan op de hoogte.

Als het selectievakje Wis tijdens de installatie van programma's automatisch de selectievakjes voor de installatie van extra software is uitgeschakeld nadat u de installatie van een programma hebt gestart, blijft de Installatie-assistent tijdens de resterende duur van de huidige installatie werken. Selectievakjes naast extra programma's die ter installatie worden aangeboden worden uitgeschakeld en de extra programma's worden niet geïnstalleerd. Deze functionaliteit wordt tijdens de volgende installatie uitgeschakeld. Extra programma's worden dan samen met het hoofdprogramma geïnstalleerd.

7. Schakel het selectievakje Toon geen installatiestappen die mogelijk reclame en aanbiedingen voor extra programma's bevatten in om de weergave van installatiestappen met reclame tijdens de installatie van nieuwe software op de computer te blokkeren. Als zulke installatiestappen worden verwijderd, brengt Kaspersky Internet Security u hiervan op de hoogte.