Over de verstrekte gegevens (andere regio's)

14 februari 2022

ID 70562

Lees meer over de gegevens die aan Kaspersky worden verstrekt met oudere versies van het programma

Kaspersky beschermt alle ontvangen informatie in overeenstemming met de wetgeving en toepasselijke Kaspersky-voorschriften. De gegevens worden via een beveiligd kanaal verstuurd.

Gebruiksrechtovereenkomst

U gaat akkoord dat de door u geïnstalleerde software, die auteursrechtelijk beschermd is door AO Kaspersky Lab (hierna Kaspersky, de Rechthebbende genoemd), de hieronder vermelde gegevens automatisch verstrekt aan Kaspersky voor de volgende doeleinden:

• Activatie van de Software en verificatie van de rechtmatigheid van het gebruik van de Software

De Rechthebbende moet verifiëren dat de licentie die je zult gebruiken legaal is tijdens de activatie en het gebruik van de Software. Hiertoe moet de Rechthebbende de volgende informatie verwerken en ontvangen over de licentie die u hebt verkregen en de Computer waarop u de Software installeert, in het bijzonder:

Het type, de versie en de taalversie van de geïnstalleerde Software, de versies van de geïnstalleerde updates, het ID van de Computer en het ID van de installatie van de Software op de Computer, de activatiecode en het unieke ID van de activatie van de huidige licentie; het type, de versie en de woordgrootte van het besturingssysteem; de naam van de virtuele omgeving als de Software is geïnstalleerd in een virtuele omgeving, ID's van de Softwareonderdelen die actief waren op het moment dat de informatie wordt verstrekt, het type inhoud, het IP-adres van de server, de lengte van de inhoud, de protocolversie, het gebruikers-ID, de handtekening voor de My Kaspersky-infrastructuur, het programma-ID, het algemene product-ID, de huidige lokale datum en tijd op de computer van de Gebruiker, de huidige activatiecode, de naam en versie van besturingssysteem, het service-ID van het programma, het platform van het apparaat van de Gebruiker, het unieke apparaat-ID op My Kaspersky, informatie over overeenkomsten die zijn voorgesteld aan de gebruiker, het type overeenkomst, de versie van de tekst van de overeenkomst, de vlag die aangeeft of de Gebruiker akkoord gaat met de tekst van de overeenkomst, het type compressie voor de gegevens van het licentieticket, het type handtekening op het ticket, de inhoud van de header van het licentieticket, het ID van het regionale activatiecentrum, de hash van de activatiecode die berekend is met het SHA1-algoritme, de hash van de tickettekst die berekend is met het SHA1-algoritme, de aanmaakdatum en -tijd van het licentieticket, het interne ID van de licentie/informatie, het huidige ID van het licentieticket, het volgnummer van het licentieticket, de begindatum van de geldigheid van het licentieticket, de einddatum van de geldigheid van het licentieticket, de huidige status van het licentieticket, de licentieversie, de versie van het licentieticket, programma-ID's van de producten die compatibel zijn met het huidige programma, het ID van de taalversie van het programma, het ID voor de persoonlijke instellingen van het programma, de systeem- en programmaparameters, de opties voor de verpakking van het ticket, de My Kaspersky-servicetoken, het gebruikers-ID voor My Kaspersky, het type My Kaspersky-account, de handtekening, de ondersteunde typen programma's, de vorige activatiecode, de activatiedatum en -tijd, het ID van de My Kaspersky.

• Beheer van computerbescherming en verworven licenties via de My Kaspersky-website

De My Kaspersky-website helpt je bij het externe beheer van de gekochte licenties en de bescherming van je Computer. Deze functionaliteit vereist dat de Rechthebbende informatie van uw Computer ontvangt en verwerkt over de Software, de verworven licentie, informatie over de Computer:

• E-mailadres van de gebruiker.
    • Wachtwoord van de gebruiker.
    • Autorisatieparameters.
    • Autorisatiecontext.
    • CAPTCHA-ID.
    • CAPTCHA-type.
    • Reactie van gebruiker op CAPTCHA.
    • Taalversie van het programma en taalversie van de software van andere ontwikkelaars.
    • Eenmalig wachtwoord voor tweestapsverificatie.
    • Uniek gebruikers-ID op My Kaspersky.
    • ID van gebruikersaccount op My Kaspersky.
    • Regio.
    • Vlag die aangeeft of de gebruiker ermee akkoord gaat om zijn/haar e-mailadres te verstrekken voor het ontvangen van gepersonaliseerde aanbiedingen.
    • Eenmalig wachtwoord voor de registratie van het apparaat op My Kaspersky.
    • Eenmalig wachtwoord voor de automatische verbinding van het programma dat vanaf My Kaspersky is gedownload.
    • Versie van het gebruikte protocol.
    • ID van het XMPP-bericht.
    • Huidige tijd en verschil met UTC.
    • Algemene informatie over het apparaat van de gebruiker: uniek apparaat-ID, uniek apparaat-ID op My Kaspersky, tijdelijk apparaat-ID op My Kaspersky, netwerknaam van het apparaat, apparaattype, type van het besturingssysteem, versie van het besturingssysteem en de geïnstalleerde servicepacks, installatiekopie voor apparaattype, naam van de computer in het netwerk (de domeinnaam), hashsom van het MAC-adres van het apparaat en het gebruikers-ID op My Kaspersky, technologie waarmee de apparaatparameters worden bepaald, versie van de enumeration engine van het apparaat, apparaatnaam, naam en waarde van de apparaatparameters, leverancier van het apparaat.
    • Algemene informatie over gebruikte licenties in het programma: licentie-ID, activatiecode, licentietype, huidige licentiestatus, service-informatie over de licentie, activatiefouten, huidige verloopdatum en -tijd van de licentie, licentieheader, informatie over toegevoegde extra licenties.
    • Regionale instellingen van het besturingssysteem: informatie over de tijdzone, standaard toetsenbordindeling, landinstellingen.
    • Type van apparaattoken.
    • Service-ID.
    • Uniek ID van de binding met het apparaat van de gebruiker op My Kaspersky.
    • Reden voor het verbreken van de verbinding met My Kaspersky.
    • Gegevens voor het ontvangen van een authenticatietoken voor de sessie.
    • Rebranding-code van de partner.
    • ID van My Kaspersky-account.
    • Informatie over het programma: programma-ID, uniek ID van de programma-installatie op de computer, volledige versie van het programma, programma-ID op My Kaspersky, type van het programma, versie van de programmastatus, samengevoegde programmastatus, modus van de werking van het programma, licentiestatus, beveiligingsniveau van het programma, status van beveiligingsonderdelen, scanstatus, databasestatus, updatestatus van de database, versies van de gebruikte antivirusdatabases en het tijdstip van de laatste update, lijst met gedetecteerde beveiligingsproblemen, lijst met aanbevelingen en beschikbare acties.
    • Lijst met gedetecteerde beveiligingsproblemen, lijst met aanbevelingen en hun versies, beschikbare acties, volledige versie van het programma, versie van het protocol, status van de algemene bescherming, status van beschermingsonderdelen, status van scantaken, status van updatetaken, lijst met gedetecteerde problemen op het apparaat van de Gebruiker, beschermingsniveau, status van databases en updateproces.
    • Informatie over onveilige beveiligingsinstellingen: type melding, ernst, Knowledge Base-koppeling, status van verwerking, aantal, kans op eventuele oplossing, ID van detectieregel.
  • U voorzien van de basisfunctionaliteit van de aangeschafte Software

De basisfunctionaliteit van de Software zoals beschreven in de Gebruikershandleiding is het beschermen van de Gebruiker tegen bekende risico's voor informatiebeveiliging. Voor de levering van deze kernfunctionaliteit tijdens het gebruik van de Software moet de Rechthebbende informatie van uw apparaat ontvangen en verwerken. Deze informatie omvat gegevens over de geïnstalleerde Software, de verkregen licentie, de gescande objecten, de gedetecteerde dreigingen en infecties op de Computer, gegevens over de Computer en aangesloten apparaten, de activiteit van de Computer op internet:

• De rij met gegevens over het koppelen van de activatiecode van de Gebruiker: de unieke Gebruikerscode op My Kaspersky, de activatiecode van de Software, het type licentie (eigenaar/geen eigenaar), de KPC Infra-handtekening.
    • Informatie die het element van de interface aangeeft dat de Gebruiker ertoe heeft aangezet om het programma te kopen.
    • Licentie-informatie: activatiecode van de Software, activatiedatum en -tijd van de Software, aantal verstreken dagen sinds de activatie van de Software, aantal resterende aantal dagen tot de verloopdatum van de licentie, aantal verstreken dagen sinds de verloopdatum van de licentie, type van de geïnstalleerde licentie, activatiedatum van de licentie, verloopdatum van de licentie, serienummer van de licentiecode, ID van de licentiestatus, licentie-ID, volgnummer van het licentieticket, huidige status van de licentie, huidige status van het abonnement, geldigheidsperiode van de geïnstalleerde licentie, reden van de status van het abonnement, verloopdatum van het abonnement, ID van het dataschema van de leverancier van het abonnement, bestelnummer waaronder de licentie is aangeschaft, ID van de prijsschaal waarvoor de licentie is afgegeven, licentieduur, aanvullende licentiegegevens, klantnaam, aantal apparaten waarvoor de licentie geldig is, type van de licentiegebruiker, deel van sleutel voor de activatie van de Software, licentie-ID, volgnummer van het ticket, activatie-ID van de licentie.
    • Informatie over de partner: ID van de partner die de licentie heeft verkocht, land van vestiging van de partner die de licentie heeft verkocht, het bestelnummer van de partner waaronder de licentie is verkocht, volledige naam van de partner voor wie de bestelling van de licentie is verstrekt.
    • Gegevens over de licentie voor het identificeren van een groep Gebruikers door aanvullende eigenschappen van het abonnement.
    • Gegevens over de licentie voor het identificeren van een groep Gebruikers van het bedrijf dat de licentie heeft aangeschaft door de informatie in het opmerkingenveld in de licentie-eigenschappen.
    • Informatie over de Software: versie van de geïnstalleerde Software, buildnummer van de Software zonder automatische patches, ISO 15924-code voor de landinstellingen van de Software, patch van de softwareversie, datum en tijd van de software-installatie, ISO 639-1-taalcode van de Software, uniek ID van de software-installatie, het type geïnstalleerde Software, de ISO 3166-1 Alpha-2-landcode, landinstellingen van de software, softwareregio, ID van software-rebranding, programma-ID, ID van persoonlijke instellingen, rebranding-code, status van de reset van de evaluatieversie, status van verbinding met My Kaspersky, gebruikers-ID voor My Kaspersky, ID voor het starten van de Software-update, URL van aanvraag voor database-update, programmaonderdeel dat de reputatieaanvraag heeft gestart en het scenario waarin deze aanvraag is gebeurd, ID's van software van andere ontwikkelaars (aangeboden tijdens de installatie van het programma, geselecteerd door de gebruiker, geïnstalleerd), informatie over installatiefouten, duur van de installatie, vlaggen voor de wijziging van het installatieproces.
    • ID van het apparaat van de gebruiker.
    • Informatie over het besturingssysteem: aantal bits van het besturingssysteem (bijvoorbeeld 32-bits of 64-bits), besturingssysteemfamilie (bijvoorbeeld Windows of Mac), type besturingssysteem, versie van het besturingssysteem, servicepakket van het besturingssysteem.
    • Status van de instemming van de Gebruiker met de voorwaarden van de overeenkomst, type van de overeenkomst, versie van de overeenkomst, acceptatiestatus van de overeenkomst, datum van de wijziging van de verklaring.
    • Status van KSN-gebruik, time-out van bericht in wachtrij.
    • Waarde van de programmabeoordeling die door de Gebruiker is opgegeven, aantal dagen sinds de installatie wanneer het beoordelingsverzoek werd weergegeven, opmerking van de Gebruiker.
    • ID van de locatie van de koppeling in de gebruikersinterface van het programma, naam van de koppeling, type van de koppeling.
    • Webadres dat voor informatieaanvragen wordt gebruikt, protocoltype, bovenliggend webadres (waarvan het webadres is ontvangen), poortnummer.
    • Informatie over de verbinding van de Computer met het draadloze netwerk: de naam van het draadloze netwerk (SSID), het authenticatietype van het draadloze netwerk, het type codering van het draadloze netwerk, de controlesom (MD5 en SHA256) en naam van het MAC-adres van het toegangspunt; de unieke ID's die zijn gecompileerd op basis van het unieke Computer-ID, het unieke installatie-ID van de Computer; het beveiligingsniveau en de categorie van het draadloze netwerk, het kenmerk van de DNS-naam; de DHCP-gegevens van de instellingen voor de verbinding met het netwerk: de controlesom (SHA256) van het IP-adres (IPv4 en IPv6) van de DNS-servers, de controlesom (SHA256) van het lokale IP-adres (IPv4 en IPv6), de controlesom (SHA256) van het lokale IP-adres (IPv4 en IPv6) van de gate, de controlesom (SHA256) van het subnetmasker en de lengte van het netwerkvoorvoegsel, lijst met beschikbare netwerken.
    • Uniek ID van de inhoud die wordt geleverd door het programma en gelezen door de Gebruiker, protocolversie, knop-ID, type van knopactie, type van gebeurtenisplaats.
    • Taalversie, rebranding code, type van programma, versie van programma, hotfix van programma, versie van besturingssysteem, reden voor invalidatie van certificaat, naam en doel van koppeling, regio, type van besturingssysteem, lijst met inhoud-ID's die die in het bewaakte draadloze thuisnetwerk zijn gedetecteerd, hashsom van het gescande object (MD5, SHA256), domein van webbron, IP-adres van webserver, hashsom van het certificaat (SHA1), type van certificaat, inhoud van certificaat, naam van detectie, revisie van databaserecord, ID van databaserecord, type van databaserecord.
    • Uniek ID van de webgebruiker die de distributiekit heeft gedownload vanaf de website.

De ontvangen informatie wordt door de Rechthebbende beschermd in overeenstemming met de vastgelegde wettelijke eisen en is noodzakelijk om de werking van de software te verzekeren die u onder licentie gebruikt.

Kaspersky kan de verkregen statistische gegevens, gegenereerd op basis van de ontvangen informatie, gebruiken om trends in dreigingen voor de beveiliging van computers te monitoren en om rapporten hierover te publiceren.

Verklaring van Kaspersky Security Network

Voor een snellere reactie van de Software op dreigingen voor gegevens en de netwerkbeveiliging gaat de Gebruiker akkoord om de volgende informatie te verstrekken:

• Informatie over het besturingssysteem (OS) dat op de computer is geïnstalleerd en geïnstalleerde updates.
  • Informatie over de geïnstalleerde software en de status van de anti-virusbescherming van de Rechthebbende: de versie van de Software, de unieke software-ID's op de computer, informatie over updates.
  • Informatie over alle gescande objecten en acties: naam van het gescande object, datum en tijd van de scan, de URL en de verwijzing van waar het is gedownload, de namen en grootte van gescande bestanden en de paden erheen, archiefvlag, datum en tijdstip van de aanmaak van het bestand, de naam van het compressieprogramma (als het bestand is gecomprimeerd), bestandsentropie, bestandstype, de code van het bestandstype, de identificatie en indeling, de URL vanwaar het object is gedownload, controlesommen van het object (MD5, SHA256, SHA2), het type en de waarde van de aanvullende controlesom van het object, de gegevens over de digitale handtekening van het object (certificaat), aantal keren dat het object is gestart sinds de laatste statistische verzending, de taak-ID van de software die de scan uitvoerde, grootte van de bestandsimage, subsysteem van de PE-bestandsheader, kenmerken van de PE-bestandsheader, aantal secties, bitmasker van DataDirectory, grootte van overlay, aantal gevonden strings, aantal gevonden niet-willekeurige strings, vector van DataDirectory-objecten geordend op RVA, vector van DataDirectory-objecten geordend op sectienummers, cosine hash van de ontvangen gegevens, minwise hash van de ontvangen gegevens, ID die aangeeft of de gegevens in de geforceerde modus zijn verstuurd, scantype, emulatiediepte, emulatieversie, compilerversie, objecthash, bestandsentropie, frequentie van 0'en, frequentie van getallen, 4-byte DWT-vector, grootte van virtuele sectie, grootte van werkelijke sectie, technische parameters van de toepasselijke detectietechnologieën.

Voor uitvoerbare bestanden: het symbool van verzending van service-informatie, vlag van reputatieverificatie of van de handtekening van het bestand, type, naam, ID, controlesom (MD5) en de grootte van de toepassing die door het object werd geladen dat werd gevalideerd, het pad van de toepassing en het pad van het sjabloon, een symbool van de lijst Automatisch actief, invoerdatum, de lijst attributen, de naam van de verpakker, de informatie over de digitale handtekening van de toepassing: het certificaat van de uitgever, de naam van het geüploade bestand in de MIME-indeling.

• Informatie over de actieve toepassingen en hun modules: controlesommen (MD5, SHA256) van actieve bestanden, grootte, attributen, aanmaakdatum en koptekstinformatie van het PE-bestand, namen van verpakkers (als het bestand werd gecomprimeerd), code van het account waaronder het proces is gestart, parameters van opdrachtregel die is gebruikt om het proces te starten, namen van bestanden en hun modules, de controlesom van de bestanden (SHA256), het starten van het uitvoerbaar bestand, de identificatievoorwaarden om statistieken op te maken op basis van de geleverde informatie, identificatie voor het bestaan en geldigheid van de data gebruikt in de statistieken.
  • Informatie over actieve processen in het systeem: proces-ID (PID), procesnaam, informatie over het account waar het proces is gestart, het programma en het commando die het proces hebben gestart, het volledige pad naar de bestanden van het proces, en de commandoregel voor het starten, een indicatie of het bestand van het proces een Autorun-status heeft, een beschrijving van het product waartoe het proces behoort: inclusief de naam van het product en informatie over de uitgever), alsook digitale certificaten die worden gebruikt en informatie die nodig is voor het controleren van de echtheid of informatie over de afwezigheid van de digitale handtekening van een bestand; en informatie over de modules die zijn geladen in de processen: de namen, grootte, soort, aanmaakdatums, kenmerken, controlesommen (MD5, SHA2-256, SHA1), de paden hier naartoe, headerinformatie van het PE-bestand, namen van compressieprogramma’s (als het bestand is gecomprimeerd), IP-adressen (IPv4 of IPv6) van bezochte websites, de domeinnaam, de methode voor het bepalen van de domeinnaam, het symbool dat aangeeft of de domeinnaam is toegevoegd aan de lijst, de naam van het bestand van het proces dat de website heeft geopend, de grootte en controlesommen (MD5, SHA2-256) van het bestand van het proces, het pad naar het bestand van het proces en de sjablooncode van het bestandspad, het resultaat van de validatie van het certificaat van het bestand, de tekenreeks van de gebruikersagent, de opslagduur van deze informatie voorafgaand aan de verzending naar KSN, het resultaat van de validatie van het bestand door KSN.
  • Als er bedreigingen of kwetsbaarheden worden gedetecteerd, wordt er naast informatie over het gedetecteerde object informatie verstrekt over de ID, versie en het type van de record in de antivirusdatabase, de naam van de bedreiging op basis van de classificatie van de Rechthebbende, de controlesom (MD5, SHA2-256, SHA1) van het programmabestand dat de URL heeft opgevraagd waar de bedreiging is gedetecteerd, het IP-adres (IPv4 of IPv6) van de gedetecteerde bedreiging, de ID van het type verkeer waarop de bedreiging is gedetecteerd, de kwetsbaarheids-ID en het dreigingsniveau, de URL van de webpagina waar de kwetsbaarheid is gedetecteerd, de tussentijdse resultaten van objectanalyse en de markering voor de stille detectie van het object.
  • Informatie over netwerkaanvallen: het IP-adres van de aanvallende computer en het poortnummer waarop de netwerkaanval op de computer van de gebruiker is gericht, de ID van het protocol dat wordt gebruikt om de aanval uit te voeren, de naam en het type van de aanval, en informatie over de record in de antivirusdatabase.
  • De URL en het IP-adres van de webpagina waarop schadelijke of verdachte inhoud is gedetecteerd, de naam, de grootte en controlesom van het bestand dat de URL heeft opgevraagd, de id en het gewicht en de prioriteit van de regel die is gebruikt om scanresultaten te bereiken, het doel van de aanval.
  • Informatie over wijzigingen door de Gebruiker in de lijst met websites die worden beschermd door het onderdeel Veilig bankieren: de URL van de website, een vlag die aangeeft dat een website is toegevoegd, gewijzigd of verwijderd, informatie over het feit of de website is toegevoegd in het Softwarevenster of via een browser, URL waarop de Gebruiker de website heeft geopend (indien de website is toegevoegd vanuit een browser), informatie over het feit of de Gebruiker ervoor heeft gekozen om de wijziging voor de website te onthouden (indien de website is toegevoegd vanuit een browser), informatie over de wijze waarop Veilig bankieren voor de website wordt uitgevoerd.
  • Samengevoegde gegevens van de resultaten van scans met behulp van de lokale KSN-databases en de KSN-databases in de cloud: het aantal unieke onbekende objecten, het aantal unieke vertrouwde objecten, het aantal unieke niet-vertrouwde objecten, het totale aantal statussen “onbekend object”, “vertrouwd object” en “niet-vertrouwd object”, het aantal objecten dat is vertrouwd op basis van validatie van een certificaat, aangeduid als vertrouwd op basis van een vertrouwde URL, erkend als vertrouwd op basis van vertrouwensoverdracht van een vertrouwd proces, het aantal onbekende objecten waarvoor geen vertrouwensbeslissing is genomen, het aantal objecten dat de gebruiker als vertrouwd heeft aangeduid.
  • Informatie over het gebruik van Kaspersky Security Network (KSN): KSN-ID, software-ID, gedepersonaliseerd IP-adres van het apparaat van de gebruiker, indicaties van de kwaliteit van het opvolgen van KSN-aanvragen, indicaties van de kwaliteit van het verwerken van KSN-pakketten, indicaties van het aantal KSN-verzoeken en informatie over de soorten KSN-verzoeken, datum en tijd wanneer de eerste statistieken werden verzonden, datum en tijd wanneer de laatste statistieken werden verzonden, versie van KSN-protocol
  • Informatie over het onderdeel Private Browsing: de verwijzing van het http-trackingverzoek, de naam van de service of organisatie die trackingservices biedt, de categorie van de trackingservice overeenkomstig de categorisatie van de Rechthebbende, het ID en de versie van de browser waarin de URL is geopend.
  • Als een potentieel kwaadaardig object wordt gedetecteerd, wordt informatie verstrekt over gegevens in het geheugen van de processen: elementen van de systeemobjecthiërarchie (ObjectManager), gegevens in UEFI BIOS-geheugen, namen van registersleutels en hun waarden.
  • Informatie over gebeurtenissen in de systeemlogboeken: de tijdstempel van de gebeurtenis, de naam van het logboek waarin de gebeurtenis is gevonden, de soort en categorie van de gebeurtenis, de naam van de bron van de gebeurtenis en de omschrijving van de gebeurtenis.
  • Informatie over netwerkverbindingen: de versie en controlesommen (MD5, SHA2-256, SHA1) van het bestand waaruit het proces is gestart dat de poort heeft geopend, het pad naar het bestand van het proces en de digitale handtekening ervan, lokale en externe IP-adressen, nummers van lokale en externe verbindingspoorten, verbindingsstatus, tijdstempel van het openen van de poort.
  • Informatie over de draadloze netwerkverbinding die wordt gebruikt door de computer: de naam van het draadloze netwerk, de controlesom (MD5 en SHA256) van het MAC-adres van het toegangspunt, de markering die aangeeft of de computer werkt op batterijspanning of een stationaire voeding, de DNS-markering, het soort computer, informatie over het soort draadloze netwerk en beveiliging; de unieke ID’s die zijn gemaakt met een uniek ID van de computer, het unieke ID van de software-installatie, de naam van draadloze netwerk en het MAC-adres van het toegangspunt; informatie over de beschikbare draadloze netwerken: de naam van het draadloze netwerk, het MAC-adres van het toegangspunt, informatie over de beveiliging en signaalkwaliteit van het draadloze netwerk; de markering voor gebruik van de VPN-verbinding, de categorie van het draadloze netwerk opgegeven in de software, de DHCP-instellingen, de controlesom (SHA256) van het IP-adres (IPv4 en IPv6) van de computer, de domeinnaam en de controlesom (SHA256) van het pad van de URL van de captieve portal; WPS-instellingen van de toegangspunten: de controlesommen van de naam en het serienummer van het draadloze apparaat, het nummer en de naam van het model van het draadloze apparaat, de naam van de fabrikant; de lokale tijd bij het begin en het einde van de draadloze verbindingssessie, de lijst met beschikbare draadloze toegangspunten en de parameters daarvan.
  • Informatie over de werking van de component voor Ouderlijk toezicht: componentversie, reden categorisatie, aanvullende informatie over reden categorisatie, gecategoriseerde URL, adres host-IP van geblokkeerd/gecategoriseerd object.

De Kaspersky Security Network-service kan volledige bestanden, bijvoorbeeld objecten die zijn gedetecteerd via kwaadwillige koppelingen die door criminelen kunnen worden gebruikt om uw computer en/of hun onderdelen te beschadigen, verwerken en indienen bij Kaspersky voor aanvullend onderzoek.

Bovendien kunnen vertrouwde uitvoerbare en niet-uitvoerbare bestanden, rapporten over programma-activiteit, delen van het RAM van de Computer en de opstartsector van het besturingssysteem worden verstuurd om incidenten te voorkomen en te onderzoeken, alsook de volgende informatie over bestanden en processen:

• De namen en paden van de bestanden die werden geopend door het proces.
  • Namen van registratiesleutels en de waarden daarvan die werden geopend door het proces.
  • URL- en IP-adressen die door het proces zijn geopend.
  • URL- en IP-adressen vanwaar het uitgevoerde bestand is gedownload.

Teneinde de kwaliteit van Kaspersky-producten te verbeteren stemt de Gebruiker in met het verstrekken van de volgende informatie aan Kaspersky:

• Informatie over het gebruik van de gebruikersinterface van het product: informatie over het openen van de interfacevensters (ID's en namen van vensters en gebruikte besturingselementen) en het schakelen tussen vensters, informatie die de reden bepaalt voor het openen van een venster, de datum en het tijdstip waarop de interface is gestart, en de fasen van het opstarten van de interface, de tijdstip en het type van de gebruikersinteractie met de interface, informatie over wijzigingen aan de instellingen en productparameters (de naam van de instelling of parameter, en de oude en nieuwe waarden).
  • Het id van de programma in interactieve modus.
  • Informatie over updates van de geïnstalleerde Software en antivirusdatabases: het IP-adres (IPv4 of IPv6) van de updatebron die wordt gebruikt, het type update, het aantal en de totale grootte van de bestanden die zijn gedownload tijdens een update, de gemiddelde downloadsnelheid voor de te updaten bestanden, de gemiddelde snelheid voor netwerkbeheer tijdens het updaten, de eindstatus van de updatetaak, het type fout dat zich kan voordoen tijdens een update, het aantal mislukte updates, het ID van het productonderdeel dat updates uitvoert en de databaseversie en datum van aanmaak, de waarde van het doelfilter.
  • Informatie over de versies van het besturingssysteem en geïnstalleerde updates, huidige en standaard taalinstellingen van het besturingssysteem, versie en controlesommen (MD5, SHA2-256, SHA1) n het kernelbestand van het besturingssysteem, parameters van de uitvoeringsmodus van het besturingssysteem.
  • Informatie over de software die op de computer is geïnstalleerd: de naam van de software en de naam van de uitgever ervan, informatie over registratiesleutels en hun waarden, informatie over de bestanden van de softwareonderdelen: controlesommen (MD5, SHA2-256, SHA1), bestandsnaam, het pad hiervan op de computer, formaat, versie en digitale handtekening.
  • Informatie over de hardware die op de computer is geïnstalleerd: het type, de naam, modelnaam, firmwareversie, parameters van geïntegreerde en aangesloten apparaten.
  • Informatie over de meest recente mislukte nieuwe startpoging van het besturingssysteem: het aantal mislukte nieuwe startpogingen.

Bij deelname aan KSN gaat de gebruiker akkoord met het opgeven van de volgende informatie voor alle hierboven vermelde doeleinden:

• De unieke identificatie van de software-installatie.
  • De volledige versie van de geïnstalleerde software.
  • Het soort identificatie van de geïnstalleerde software.
  • De unieke identificatie van de computer met de geïnstalleerde software.

Kaspersky beschermt de ontvangen informatie conform de wetgeving en de regels van Kaspersky. De gegevens worden via een beveiligd kanaal verstuurd.

Bestanden (of delen ervan) die indringers kunnen misbruiken om de Computer of gegevens schade toe te brengen, kunnen ook worden verstuurd naar Kaspersky voor aanvullend onderzoek.

Kaspersky Security Network-verklaring lezen en acceptatie ervan intrekken

U gaat akkoord met de verzending van de volgende informatie om het programma tijdens database- en module-updates te identificeren:

• Software-ID (AppID)
  • Actieve licentie-ID
  • Unieke ID van Software-installatie (InstallationID)
  • Unieke ID van start van Update (SessionID)
  • Versie van Software (BuildInfo)
  • Informatie over het bijwerken van het onderdeel Updater: mislukte updatetaken, het aantal mislukte starten na de upgrade, de versie van het onderdeel, de foutcode, het ID van het type updatetaak, de statuscode van de software na de update, de datum en tijd van de verzending van de statistieken.

Het programma verwerkt en bewaart ook de volgende persoonlijke gegevens die in de programma-interface worden weergegeven:

• Het e-mailadres dat wordt gebruikt om verbinding te maken met My Kaspersky
  • Webadressen die zijn toegevoegd aan de uitzonderingen (weergegeven in de voorkeuren voor Web Anti-Virus, Website tracking en Veilig Bankieren en in het venster Rapporten)
  • Licentiegegevens

Deze gegevens worden lokaal en in ongewijzigde vorm bewaard en kunnen met elk gebruikersaccount op de computer worden bekeken.