Over webaccounts

28 november 2023

ID 154023

Een webaccount is een combinatie van een login en wachtwoord waarmee de identiteit van een gebruiker wordt geverifieerd op een website.

Voor websites slaat Kaspersky Password Manager de volgende informatie op in het item:

• Naam van de website. Gebruik een zinvolle naam voor de website zodat u die snel vindt wanneer u die wilt bewerken of erbij wilt inloggen.
  • Adres van de website. Kaspersky Password Manager gebruikt dit veld om de aanmeldingspagina van een website te herkennen en biedt accounts aan waarmee u kunt inloggen.
  • Accounts. U kunt meerdere accounts voor een website opslaan. U kunt bijvoorbeeld persoonlijke en zakelijke e-mailadressen van dezelfde e-mailprovider hebben.

Je kunt websites via Kaspersky Password Manager openen in een ondersteunde browser en de velden voor je gebruikersnaam en wachtwoord laten invullen via de Kaspersky Password Manager-extensie.

Kaspersky Password Manager kan logins en wachtwoorden alleen in Chrome op apparaten met Android 5.0 of hoger automatisch invullen. Hiervoor moet je de toegankelijkheidsfuncties in Chrome inschakelen. Als je apparaat Android 6.0 of hoger heeft, moet je de nodige machtigingen verlenen. Op bepaalde apparaten (bijvoorbeeld Xiaomi) wordt u dit mogelijk gevraagd als u Android 5.0 of hoger gebruikt.

U kunt webaccounts toevoegen, bewerken of verwijderen en ze naar het klembord kopiëren.

Elk item heeft de Geschiedenis wijzigingen wachtwoorden-sectie die een lijst met wachtwoorden bevat die voor dat account zijn opgeslagen. In deze lijst kunnen maximaal vijf wachtwoorden worden opgeslagen, inclusief het huidige.

U kunt uw items ordenen door ze te selecteren en naar een map te verplaatsen.