Bekende problemen

28 november 2023

ID 161667

Tijdens het gebruik moet u rekening houden met de specificaties van uw apparaat en de richtlijnen in de documentatie van uw apparaat volgen.

Kaspersky Password Manager vertoont de volgende bekende problemen:

• Het pictogram voor de status van de kluis wordt op bepaalde apparaten mogelijk niet weergegeven in de meldingsbalk, zelfs als de overeenkomstige instelling is ingeschakeld.
  • Op HTC-apparaten moet u het standaardtoetsenbord met de Engelse toetsenbordindeling gebruiken om het wachtwoord in het veld Wachtwoord in te voeren. U kunt de taal niet wijzigen. Om de app op HTC-apparaten te gebruiken, gebruikt u een wachtwoord dat alleen tekens van de Engelse toetsenbordindeling bevat.
  • De initiële configuratie van de app op een nieuw apparaat kan lang duren als de bestaande cloudopslag te groot is.
  • Het wijzigen van het hoofdwachtwoord kan lang duren als de bestaande cloudopslag te groot is.
  • Na afloop van het abonnement vraagt de app de gebruiker om afbeeldingen uit de cloudopslag te downloaden naar de Kaspersky Password Manager. Dit kan lang duren als de gebruiker een groot aantal afbeeldingen heeft geselecteerd die niet eerder zijn gedownload.
  • Als u een groot aantal afbeeldingen tegelijk toevoegt aan de cloudopslag, kan dat mogelijk lang duren. Als Kaspersky Password Manager niet meer reageert, gaat de synchronisatie door de volgende keer dat de app wordt gestart.
  • Problemen met het automatisch invullen van gebruikersnamen en wachtwoorden in browsers:
    • Als u door de app wordt gevraagd om toegankelijkheidsfuncties in te schakelen wanneer de instelling al is ingeschakeld, moet u de functies uitschakelen en opnieuw inschakelen. Als het probleem aanhoudt, start u het apparaat opnieuw op of neemt u contact op met de klantenservice.
    • Op bepaalde apparaten worden gebruikersnamen en wachtwoorden mogelijk niet automatisch ingevuld of incorrect ingevuld in browsers. Dit is mogelijk te wijten aan de specifieke firmware. Zo lost u het probleem op:
      • Op HUAWEI/HONOR-apparaten kunt u Kaspersky Password Manager toevoegen aan de lijst met apps die het systeem nooit moet stoppen wanneer het apparaat vastloopt.
      • Op Xiaomi-apparaten kunt u Kaspersky Password Manager toevoegen aan de lijst met apps die op de achtergrond mogen werken.
  • De inhoudsfiltering van Kaspersky Safe Kids wordt niet toegepast op websites die u vanuit Kaspersky Password Manager opent.
  • Op Android Q-apparaten wist de app het klembord, ongeacht waar de inhoud vandaan komt.
  • Op HUAWEI/HONOR-apparaten schakelt u de functie Opschonen bij schermvergrendeling uit voor Kaspersky Password Manager zodat de app naar behoren werkt. Om dit te doen gaat u naar Instellingen > Batterij > Sluit apps bij schermvergrendeling (App-opstartbeheer) en zet de schakelaar voor Kaspersky Password Manager op UIT.
  • Als de internetverbinding tijdens de aanschaf wordt verbroken, mislukt de synchronisatie tussen de lokale Google Play-database en de Google Play-clouddatabase. Zo lost u het probleem op:
    • Wis de gegevens van de Google Play Store-app of installeer Kaspersky Password Manager opnieuw.
    • Herstel uw aankoop.
  • Op sommige Huawei-apparaten met Android 8 werkt de app mogelijk onverwacht niet meer of werkt de knop voor automatisch invullen mogelijk niet. Om deze problemen op te lossen, werk je jouw besturingssysteemversie bij naar Android 9 of hoger.
  • In sommige gevallen werkt de functie voor automatisch invullen mogelijk niet correct nadat u de app hebt bijgewerkt.

Het probleem oplossen

Los het probleem op apparaten met HUAWEI Mobile Services met Android 10 en later op