Over Identiteitscontrole

28 november 2023

ID 251647

Authenticator is een functie van Kaspersky Password Manager waarmee je eenmalige wachtwoorden kunt genereren voor twee-factor-verificatie in services van derden (bijvoorbeeld voor accounts op websites of in apps). Wanneer u twee-factor-verificatie inschakelt voor een service van derden, gebruikt u Identiteitscontrole om eenmalige wachtwoorden te maken. Je kunt Identiteitscontrole gebruiken op elk apparaat waarop Kaspersky Password Manager is geïnstalleerd en waarop je bent aangemeld bij je My Kaspersky-account.

Wanneer twee-factor-verificatie is ingeschakeld, moet je bij het aanmelden naast je gebruikersnaam en wachtwoord een eenmalig 6-cijferig wachtwoord invoeren dat in Kaspersky Password Manager wordt gegenereerd. Dit betekent dat zelfs iemand die uw gebruikersnaam en wachtwoord kent, niet kan inloggen op uw account.

Voor accounts met twee-factor-verificatie slaat Kaspersky Password Manager de volgende informatie op:

• Accountnaam. Gebruik een zinvolle naam voor de website of app zodat u snel de service kunt vinden die wilt bewerken of waarbij u wilt inloggen.
  • Eenmalig wachtwoord. Kaspersky Password Manager genereert elke 30 seconden een nieuwe 6-cijferige code voor twee-factor-verificatie.
  • Opmerking. Eventuele aanvullende informatie die u wilt toevoegen.