Aan de slag met Kaspersky Password Manager

28 november 2023

ID 153898

1. Start Kaspersky Password Manager op uw mobiele apparaat.

Het venster Welkom van Kaspersky Password Manager wordt geopend.

2. Als u informatie over de belangrijkste functies van deze versie van de app wilt bekijken, veegt u het scherm naar rechts.
  3. Tik op Volgende.

Het venster Voorwaarden wordt geopend.

4. Tik op Lees onder het aankruisvak Gebruiksrechtovereenkomst om de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst door te lezen.
  5. Tik op Lees onder het aankruisvak Privacybeleid voor producten en services om het Privacybeleid voor producten en services, waarin de gegevensverwerking wordt beschreven, te lezen.
  6. Doe een van het volgende:
    • Als u de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst of het Privacybeleid voor producten en services niet accepteert, annuleert u de configuratie van de app en gebruikt u de app niet.
    • Als u de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst en het Privacybeleid voor producten en services accepteert, bevestigt u die acceptatie door de gepaste selectievakjes in te schakelen en op Bevestigen te tikken.

De knop Bevestigen is alleen beschikbaar als u bevestigt dat u de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst en het Privacybeleid voor producten en services hebt doorgelezen, begrepen en aanvaard.

Het venster Log in bij My Kaspersky wordt geopend.

7. Log in bij My Kaspersky:
    • Als u al een My Kaspersky-account hebt, voert u uw aanmeldingsgegevens in en tikt u op Aanmelden.

Als je Kaspersky Password Manager op je apparaat hebt geïnstalleerd met een QR-code, kun je automatisch verbinding maken met My Kaspersky.

Als een andere Kaspersky-app op uw apparaat is verbonden met My Kaspersky, kan Kaspersky Password Manager u vragen u aan te melden bij My Kaspersky met hetzelfde account.

Door op Aanmelden te tikken, bevestigt u dat u de voorwaarden van de Verklaring over gegevensverwerking voor het gebruik van de webportal (Verklaring inzake de Webportal) volledig hebt gelezen, begrepen en aanvaard.

Als je in een korte tijd meermaals het verkeerde wachtwoord invoert, moet je als onderdeel van de Veiligheidscontrole de tekens invoeren die je op een afbeelding ziet.

Als je de tweestapsverificatie hebt ingeschakeld voor je My Kaspersky-account, moet je een code invoeren die je per sms of via een authenticator-app krijgt.

• Als u geen My Kaspersky-account hebt, tikt u op Maak account aan en voltooit u de registratie. Een bericht met een activatiekoppeling voor het account wordt naar het door u opgegeven e-mailadres verstuurd. Tik op de koppeling om de registratie te bevestigen.
    • Als je verbinding wilt maken met My Kaspersky via je Google-, Facebook- of Apple-account, klik dan op de bijbehorende knop en volg de instructies. Voor meer informatie raadpleegt u de Help van My Kaspersky. Als je nog geen My Kaspersky-account hebt, zal het programma je vragen om je te registreren op My Kaspersky.

De beschikbaarheid van de opties om in te loggen met Apple, Google of Facebook is afhankelijk van de regio. Zie dit artikel voor meer informatie over beperkingen in Rusland (alleen beschikbaar in het Engels en Russisch).

Uw mobiele apparaat is verbonden met My Kaspersky.

8. U kunt het inloggen bij My Kaspersky overslaan, maar de functies van de app zijn dan beperkt. U kunt geen toegang krijgen tot gegevens via Mijn Kaspersky, geen abonnement krijgen, of gegevens synchroniseren tussen apparaten.
    U kunt zich later aanmelden bij Mijn Kaspersky, op elk gewenst moment.
  9. Lees in het venster Juridische informatie de voorwaarden van de Verklaring over gegevensverwerking voor marketingdoeleinden waardoor Kaspersky u betere aanbiedingen kan verschaffen.
  10. Doe een van het volgende:
    • Tik op Accepteren als u de voorwaarden van de Verklaring over gegevensverwerking voor marketingdoeleinden accepteert. Tik op Bevestig in de waarschuwing die wordt weergegeven.

U kunt later in de app-instellingen uw acceptatie altijd intrekken.

• Tik op Overslaan als u de voorwaarden van de verklaring later wilt accepteren.
  11. Tik op Gereed.
  12. U wordt door Kaspersky Password Manager gevraagd:
    • Een hoofdwachtwoord voor de kluis aan te maken als u de app voor het eerst gebruikt.
    • Uw hoofdwachtwoord in te voeren als u de app eerder al hebt gebruikt.
  13. Bekijk de hints over hoe u Kaspersky Password Manager in Safari gebruikt en hoe u de extensie van de app in de Safari-voorkeuren inschakelt.
  14. Tik op Volgende.
  15. Als u de Verklaring over gegevensverwerking voor marketingdoeleinden hebt geaccepteerd en u meldingen wilt ontvangen over nieuwe functies en nuttige updates, tikt u in het venster Blijf up-to-date op Ja.

U kunt ook op elk gewenst moment notificaties van Kaspersky Password Manager inschakelen in de instellingen van de app of het apparaat. U moet de voorwaarden van de Verklaring over gegevensverwerking voor marketingdoeleinden accepteren.

16. Bevestig in de melding die verschijnt, dat u notificaties van de app wilt ontvangen door op Toestaan te tikken.

Kaspersky Password Manager is klaar voor gebruik op uw mobiele apparaat.