Soorten gegevens die door Kaspersky Password Manager worden beschermd

28 november 2023

ID 156626

U kunt verschillende soorten items toevoegen aan Kaspersky Password Manager en uw items ordenen door ze in mappen te plaatsen.

Website, app en andere accounts

Een account is een combinatie van een login en wachtwoord waarmee de identiteit van een gebruiker wordt geverifieerd op een website of in een app.

Voor websites slaat Kaspersky Password Manager de volgende informatie op in het item:

• Naam van de website. Gebruik een zinvolle naam voor de website zodat u die snel vindt wanneer u die wilt bewerken of erbij wilt inloggen.
  • Adres van de website. Kaspersky Password Manager gebruikt dit veld om de aanmeldingspagina van een website te herkennen en biedt accounts aan waarmee u kunt inloggen.
  • Accounts. U kunt meerdere accounts voor een website opslaan. U kunt bijvoorbeeld persoonlijke en zakelijke e-mailadressen van dezelfde e-mailprovider hebben.

Voor apps slaat Kaspersky Password Manager de volgende informatie op in het item:

• De naam van de app. Gebruik een zinvolle naam om snel het benodigde item te vinden.
  • Accounts. U kunt meerdere accounts voor een app bewaren.

De Ander accounttype is voor accounts voor alle doeleinden. Hier kunt u elke belangrijke code of wachtwoord opslaan, bijvoorbeeld uw wifiwachtwoord of deurcode. Kaspersky Password Manager slaat de volgende informatie op in het item:

• Naam van item. Gebruik een betekenisvolle accountnaam om snel het item te vinden dat u nodig hebt.
  • Login:. Hier kunt u alle belangrijke informatie opslaan.
  • Wachtwoord:. Voer een wachtwoord in of genereer het.
  • Opmerking:. Voeg een zinvolle itembeschrijving toe.

Voor snellere toegang worden websiteaccounts, app-accounts en andere accounts afzonderlijk opgeslagen.

Bankpassen

U kunt nummers van bankpassen, andere gegevens, pincodes en nummers van de klantenservice van de creditcardmaatschappij toevoegen aan Kaspersky Password Manager.

Adressen

U kunt adressen, namen, e-mailadressen en telefoonnummers opslaan in items voor adressen.

Documenten

U kunt belangrijke documenten (bijvoorbeeld gescande paspoorten of identiteitskaarten en PDF-bestanden) opslaan in Kaspersky Password Manager om ze veilig te houden en altijd bij de hand te hebben.

Notities

U kunt notities gebruiken om alle soorten tekstuele informatie op te slaan.

Notities worden versleuteld en op dezelfde manier opgeslagen als andere soorten gegevens.

U kunt het klembord gebruiken om tekst te kopiëren en te plakken naar een webpagina of programma.

Identiteitscontrole

U kunt een account met twee-factor-verificatie toevoegen met behulp van een installatiesleutel of een QR-code en eenmalige wachtwoorden genereren om snel en veilig in te loggen.

Voor accounts met twee-factor-verificatie slaat Kaspersky Password Manager de volgende informatie op:

• Accountnaam. Gebruik een zinvolle naam voor de website of app zodat u snel de service kunt vinden die wilt bewerken of waarbij u wilt inloggen.
  • Eenmalig wachtwoord. Kaspersky Password Manager genereert elke 30 seconden een nieuwe 6-cijferige code voor twee-factor-verificatie.
  • Opmerking. Eventuele aanvullende informatie die u wilt toevoegen.