Wachtwoordcontrole

28 november 2023

ID 166484

Uw accounts lopen meer risico als ze dezelfde of zwakke wachtwoorden hebben (bijvoorbeeld qwerty, 12345) of als ze wachtwoorden hebben die zijn gebaseerd op makkelijk te raden of te verkrijgen informatie (bijvoorbeeld namen van gezinsleden of geboortedatums).

Met Kaspersky Password Manager achterhaalt u snel hoe sterk uw wachtwoorden zijn en of dezelfde wachtwoorden worden gebruikt voor meerdere accounts.

Controleren op achterhaalde wachtwoorden

Kaspersky Password Manager controleert met oog op extra veiligheid of uw wachtwoorden zijn gehackt of uitgelekt.

De app gebruikt Secure Hash Algorithm 256 (SHA-256) om te zoeken naar achterhaalde wachtwoorden. De app genereert SHA-256-hashes van elk wachtwoord in uw safe en vergelijkt deze met SHA-256-berichten uit een database van gekraakte wachtwoorden. Als de SHA-256-berichten overeenkomen, waarschuwt de app u dat uw wachtwoord is achterhaald en dat u het moet wijzigen.

Kaspersky Password Manager controleert alleen of actieve items achterhaald zijn.

Voor elk bewaard wachtwoord van een web- of app-account toont Kaspersky Password Manager het volgende:

• Sterkte van het wachtwoord: laag of gemiddeld.

Als u een sterk wachtwoord heeft, wordt er geen informatie over de wachtwoordsterkte weergegeven.

• Aantal accounts met hetzelfde wachtwoord.
  • Lijst met websites of apps die accounts met hetzelfde wachtwoord hebben.

Controleer hoe veilig uw wachtwoorden zijn