Gebruik Authenticator

27 maart 2024

ID 257348

Uw mogelijkheid om eenmalige wachtwoorden te verkrijgen is niet beperkt tot sms-berichten. Kaspersky Password Manager kan ook eenmalige wachtwoorden genereren en in de kluis opslaan. U kunt ze dan gebruiken voor diensten met tweestapsauthenticatie.

Eenmalige wachtwoorden kunnen alleen worden toegevoegd in de mobiele versie van Kaspersky Password Manager door handmatig een QR-code te scannen of door gegevens uit Google Authenticator te importeren. Wanneer u services met tweestapsauthenticatie gebruikt, moet u het eenmalige wachtwoord invoeren dat is opgeslagen in Kaspersky Password Manager.

Nadat u een eenmalig wachtwoord aan de kluis hebt toegevoegd, wordt dit gegenereerd op elk apparaat waarop Kaspersky Password Manager is geïnstalleerd en verbonden met uw My Kaspersky-account. Eenmalige wachtwoorden worden automatisch gegenereerd en nooit herhaald, u hoeft ze dus niet te onthouden.

Om de lijst met eenmalige wachtwoorden te bekijken klik op Authenticator in het hoofdvenster van het programma.

Voordat u een eenmalig wachtwoord verwijdert, zorg ervoor dat u tweefactorauthenticatie voor het account hebt uitgeschakeld of een andere manier hebt ingesteld om eenmalige wachtwoorden te genereren. Anders verliest u mogelijk de toegang tot het account dat is beveiligd met eenmalige wachtwoorden.

Voor mee informatie, zie de Online Help voor mobiele apparaten.