Onveilige instellingen in het besturingssysteem zoeken en corrigeren

30 november 2021

ID 134314

Zo vindt en corrigeert u onveilige instellingen in het besturingssysteem:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik onder in het hoofdvenster op de knop Meer tools.

Het venster Tools wordt geopend.

3. Ga in het venster Tools naar het onderdeel Beveiliging.
  4. Klik in het gedeelte Beveiliging op de koppeling Controle op onveilige instellingen om het venster Controle op onveilige instellingen te openen.
  5. Klik op de knop Scan starten.

Als tijdens de zoekopdracht onveilige instellingen zijn gevonden, ziet u in het venster de koppeling <N> onveilige instellingen in het besturingssysteem gevonden.

6. Klik op de koppeling om het venster Controle op onveilige instellingen te openen.
  7. Selecteer in het venster Controle op onveilige instellingen een actie die u wilt uitvoeren voor onveilige instellingen:
    • Gevonden onveilige instellingen. Doe een van de volgende acties:
      • Klik op de knop Alles herstellen om alle onveilige instellingen te corrigeren.
      • Klik op de knop Herstellen om een onveilige instelling te corrigeren.
      • Als de correctie van een onveilige instelling wordt belet door geopende programma's, klikt u op de knop Weergeven om de lijst met storende programma's weer te geven.

Doe het volgende om programma's te sluiten die de correctie van de instelling voorkomen:

• Klik op de knop close application.png rechts van de naam van het storende programma om het normaal te sluiten. Als het programma niet-opgeslagen wijzigingen vindt, wordt u gevraagd ze op te slaan.
        • Klik op de koppeling Sluiten forceren om alle storende programma's te sluiten zonder gegevens op te slaan.
      • Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast de knop Herstellen de optie Negeren om een onveilige instelling ongewijzigd te laten.
      • Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast de knop Herstellen de optie Meer lezen om informatie over een onveilige instelling te lezen op de website van de Technische Support van Kaspersky.
    • Eerder herstelde onveilige instellingen.
      • Klik op de knop Annuleren om de gecorrigeerde instelling naar de oorspronkelijke staat te herstellen.
      • Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast de knop Annuleren de optie Meer lezen om informatie over een onveilige instelling te lezen op de website van de Technische Support van Kaspersky.
    • Genegeerde instellingen. Klik op de koppeling Alles tonen naast het bericht <N> genegeerde instellingen om de lijst met onveilige instellingen die u ongewijzigd hebt gelaten weer te geven, en klik op de knop Herstellen.