Over de bescherming van uw wachtwoorden op het internet

30 november 2021

ID 134550

Als u een actieve internetgebruiker bent, gebruikt u doorgaans verschillende wachtwoorden wanneer u bijvoorbeeld websites van banken, sociale netwerken of e-mailservices bezoekt. Een groot aantal wachtwoorden gebruiken is niet handig omdat u moet onthouden welk wachtwoord u op een bepaalde website gebruikt. Dit zorgt er vaak voor dat gebruikers voor de gemakkelijke oplossing kiezen: één eenvoudig wachtwoord voor verschillende websites gebruiken. Helaas is dit geen veilige oplossing. Een eenvoudig wachtwoord dat op verschillende websites wordt gebruikt, kan gemakkelijk worden gekraakt of onderschept door hackers. Als dit gebeurt met een wachtwoord voor de website van een bank, loopt u risico dat u wordt bestolen.

Controleer wachtwoordsterkte

Telkens als u een wachtwoord op een website aanmaakt, controleert Kaspersky Security Cloud de sterkte van het wachtwoord en brengt het u ervan op de hoogte. Vanuit het venster van de melding kunt u naar het venster voor de download van Kaspersky Password Manager gaan. U kunt Kaspersky Password Manager gebruiken om een sterk wachtwoord aan te maken en om uw wachtwoorden op te slaan.

Bescherm je tegen het dubbele gebruik van wachtwoorden

Wanneer u een wachtwoord op een website invoert waarbij de veiligheid van het wachtwoord uiterst belangrijk is (zoals bij een sociaal netwerk), wordt u door Kaspersky Security Cloud gevraagd om de bescherming tegen het gebruik van identieke wachtwoorden in te schakelen.

Als de bescherming tegen het gebruik van identieke wachtwoorden is ingeschakeld, controleert Kaspersky Security Cloud of u het ingevoerde wachtwoord al dan niet al hebt gebruikt op websites uit de volgende categorieën:

• Websites van banken en betaalsystemen
  • Sociale netwerken
  • E-mailservices

Als u het ingevoerde wachtwoord al hebt gebruikt op websites uit deze categorieën, geeft Kaspersky Security Cloud een melding weer en biedt het u aan om een nieuw wachtwoord aan te maken. U kunt websitecategorieën selecteren waarvoor het gebruik van identieke wachtwoorden moet worden gemonitord.

Als u Kaspersky Password Manager gebruikt

Als u Kaspersky Password Manager hebt gedownload en geïnstalleerd, is de bescherming van wachtwoorden in Kaspersky Security Cloud uitgeschakeld. De bescherming van uw wachtwoorden wordt door Kaspersky Password Manager geleverd. Kaspersky Password Manager is ontworpen voor de veilige opslag van uw persoonlijke gegevens: wachtwoorden, gegevens van paspoorten, financiële en medische gegevens. Voor meer informatie over de bescherming van uw wachtwoorden raadpleegt u de Help-tekst van Kaspersky Password Manager. Kaspersky Security Cloud monitort het aanmaken van wachtwoorden niet, controleert niet of u een bestaand wachtwoord op websites van banken, sociale netwerken en e-mailservices op andere websites gebruikt en toont geen meldingen over de sterkte van een wachtwoord of het gebruik ervan op andere websites.

Kaspersky Security Cloud toont geen melding wanneer u een wachtwoord dat u hebt gebruikt op websites van banken, sociale netwerken of e-mailservices opnieuw gebruikt op andere websites als u Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints 3.5 of hoger hebt gedownload en geïnstalleerd.