Apparaten in mijn netwerk bekijken

30 november 2021

ID 139739

Kaspersky Security Cloud toont de volgende informatie over apparaten die met uw wifinetwerk of het bedrade Ethernet-netwerk verbonden zijn:

• Naam van het apparaat
  • Fabrikant van het apparaat
  • Type apparaat (bijvoorbeeld computer, mobiel apparaat, router, spelconsole of videocamera)
  • Geïnstalleerd besturingssysteem op het apparaat
  • MAC-adres (uniek netwerk-ID van het apparaat)
  • IP-adres van het apparaat
  • Tijd wanneer eerder verbonden apparaten voor het laatst zijn gedetecteerd in het netwerk
  • Geïnstalleerde Kaspersky-programma’s op het apparaat (voor apparaten die beschermd worden met de Personal- en Family-pakketten en verbonden zijn met hetzelfde account op My Kaspersky)

Zo bekijkt u de apparaten die met uw netwerk zijn verbonden:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op het pictogram onder in het venster (Netwerkpictogram, Pictogram voor bedraad netwerk of Pictogram voor draadloos netwerk naargelang het gedetecteerde type netwerk) om het venster Apparaten in mijn netwerk te openen.

In het venster Apparaten in mijn netwerk ziet u het volgende:

• Apparaten die momenteel zijn verbonden met uw netwerk.
    • Apparaten die eerder waren verbonden met uw netwerk.
    • Status van de apparaten in het netwerk:
      • Verbonden apparaten hebben een groene kleur;
      • Niet-verbonden apparaten hebben een grijze kleur;
      • Nieuwe apparaten hebben het label Nieuw.

Zo wijzigt u de naam van een apparaat:

1. Selecteer het relevante apparaat in de lijst met apparaten in het venster Apparaten in mijn netwerk.

U ziet nu een venster met informatie over dit apparaat.

2. Typ de nieuwe naam van het apparaat in het veld Apparaatnaam.

Zo wijzigt u het type van een apparaat:

1. Selecteer het relevante apparaat in de lijst met apparaten in het venster Apparaten in mijn netwerk.

U ziet nu een venster met informatie over dit apparaat.

2. Selecteer de relevante optie in de vervolgkeuzelijst Apparaattype.