Staat van een harde schijf controleren

30 november 2021

ID 156129

Kaspersky Security Cloud monitort voortdurend de staat van interne en externe harde schijven van uw computer. Deze monitoring gebeurt op de achtergrond. Als de staat van uw harde schijf verslechtert en het niet meer veilig is om gegevens op de schijf te bewaren, ontvangt u een melding van het programma en wordt u aangeboden de gegevens naar andere media te kopiëren.

In het venster Statusmonitor voor harde schijven ziet u de volgende informatie over de harde schijf:

• Staat van de harde schijf.
  • Temperatuur van de harde schijf.

De harde schijf kan deze staat hebben:

• Goed: de staat van een nieuwe harde schijf.
  • Normaal: de harde schijf vertoont enkele kleine probleempjes.
  • Slecht: de staat van de harde schijf is kritiek; er kunnen gegevens verloren gaan.

De temperatuur van de harde schijf kan de volgende waarden hebben:

• Goed: de harde schijf is niet oververhit.
  • Normaal: de temperatuur van de harde schijf is iets te hoog.
  • Slecht: de harde schijf is oververhit.

De grafiek Geschiedenis van de schijfstatus geeft u informatie over wijzigingen in de staat van de harde schijf tijdens de opgegeven periode. De maximale weergegeven periode is 1 jaar.

Kaspersky Security Cloud toont ook de volgende statistieken over de harde schijven:

• Totaal aantal bedrijfsuren: de totale bedrijfstijd van de harde schijf, in uren.
  • Totaal aantal opstarten: het totale aantal opstarten van de harde schijf.

Het rapport S.M.A.R.T.-kenmerken voor <naam van schijf> geeft u informatie over de S.M.A.R.T.-parameterwaarden van de schijf, gesorteerd op ernst. De parameters kunnen verschillen naargelang de fabrikant en het model van de harde schijf.

Zo controleert u de huidige staat van de harde schijven van uw computer:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik onder in het hoofdvenster van het programma op de knop Meer tools.

Het venster Tools wordt geopend.

3. Ga in het venster Tools naar het onderdeel Gegevensbescherming.
  4. Klik op de koppeling Statusmonitor voor harde schijven om het venster Statusmonitor voor harde schijven te openen.
  5. Selecteer een harde schijf om de staat te controleren.
  6. Doe een van de volgende acties:
    • Klik op de knop Geschiedenis als u de grafiek wilt bekijken.
    • Klik op de knop Meer info als u het rapport wilt bekijken.