Over de bescherming van de invoer van gegevens met het toetsenbord van de computer

30 november 2021

ID 70745

Dankzij de bescherming van de invoer van gegevens met het toetsenbord van de computer vermijdt u dat gegevens die op websites worden ingevoerd met het toetsenbord worden onderschept. Als u de invoer van gegevens via het toetsenbord wilt beschermen, moet de Kaspersky Protection-extensie geactiveerd zijn in de browser. U kunt de bescherming van de invoer van gegevens vanaf het toetsenbord van de computer configureren voor diverse websites. Na de configuratie van Veilige toetsenbordinvoer ziet u naast het veld waarin de cursor wordt geplaatst een pop-upbericht met de melding dat Veilige toetsenbordinvoer is ingeschakeld. Standaard is Veilige toetsenbordinvoer ingeschakeld voor alle categorieën van websites behalve online communicatie.

Veilige toetsenbordinvoer heeft de volgende beperkingen:

• Veilige toetsenbordinvoer is alleen beschikbaar voor Microsoft Edge gebaseerd op Chromium, Mozilla Firefox en Google Chrome. Als u in andere browsers werkt, worden de gegevens die u met een hardwarematig toetsenbord invoert niet beschermd tegen onderschepping.
  • Veilige toetsenbordinvoer werkt niet in browsers die in de Sandbox-modus werken.
  • De bescherming van de invoer van gegevens vanaf het toetsenbord van de computer kan uw persoonlijke gegevens niet beschermen als de website die zulke gegevens vraag gehackt is. In dit geval worden de gegevens onmiddellijk verkregen door de indringers vanaf de website.

De voorafgaande lijst beschrijft de voornaamste beperkingen bij de bescherming van gegevensinvoer. Een volledige lijst met beperkingen vindt u in een artikel op de website van de Technische Support van Kaspersky. In dit artikel vindt u de beperkingen van Veilige toetsenbordinvoer in Kaspersky Internet Security. Deze beperkingen zijn ook van toepassing op Schermtoetsenbord in Kaspersky Security Cloud.

Instellingen van Veilige gegevensinvoer

Veilige gegevensinvoer heeft de volgende beperkingen:

• Bescherming werkt alleen in de volgende browsers: Microsoft Edge gebaseerd op Chromium, Mozilla Firefox, Mozilla Firefox ESR en Google Chrome wanneer de Kaspersky Protection-extensie is geïnstalleerd en ingeschakeld.
  • Bescherming werkt alleen voor pagina's die aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • De pagina staat in een lijst met URL-adressen of in een categorie pagina's die beveiligde toetsenbordinvoer vereisen.
    • De pagina is geopend in een beveiligde browser.
    • De pagina staat niet op de lijst met URL-uitzonderingen.
    • De pagina bevat een veld voor het invoeren van een wachtwoord. Ook moet het selectievakje naast de categorie 'Invoervelden voor wachtwoorden op alle websites' zijn aangevinkt in de Programma-instellingen.
    • Ga naar Extra → Beveiligde gegevensinvoer om te controleren of het selectievakje is aangevinkt. Klik in het gedeelte Veilige toetsenbordinvoer op Categorieën bewerken.
  • Bescherming werkt alleen voor velden die aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • Het invoerveld is een enkele regel en komt overeen met de HTML<input> tag.
    • Het invoerveld is niet verborgen: de waarde van het typekenmerk is niet gelijk aan verborgen, en in CSS-stijlen is het weergaveveld niet ingesteld op geen.
    • Invoervelden zijn geen velden van het type verzenden, keuzerondje, selectievakje, knop of afbeelding.
    • Het invoerveld mag niet alleen-lezen (readOnly) zijn.
    • Het invoerveld moet klaar zijn voor invoer (de focus hebben).
    • Als het veld het kenmerk maximale lengte (maxlength) heeft, moet het minimumaantal tekens dat kan worden ingevoerd meer dan drie zijn.
  • Bescherming werkt niet in de volgende gevallen:
    • Gegevens worden ingevoerd met behulp van de IME-technologie.
    • Het invoerveld is geen veld voor wachtwoordinvoer.

Gedurende de periode nadat u Kaspersky Security Cloud hebt geïnstalleerd, maar voordat u de computer voor de eerste keer opnieuw opstart, onderschept het programma niet het eerste teken dat door de gebruiker is ingevoerd (in welk programma dan ook).

Als u problemen ondervindt, stuur dan een verzoek met een gedetailleerde beschrijving van het probleem via My Kaspersky naar het Kaspersky-team voor technische ondersteuning.

Zie Help voor instructies over het werken met My Kaspersky.