Privacybescherming

14 februari 2022

ID 112161

Het venster Privacy openen

Als je niet zeker weet of je accounts voor bepaalde websites veilig zijn, kun je ze controleren met Kaspersky Security Cloud. Het programma kan achterhalen of je accounts niet langer veilig zijn en of je gegevens mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Opmerking: Kaspersky Security Cloud kan alleen accounts controleren die een e-mailadres als gebruikersnaam gebruiken. Wanneer Accountcontrole wordt gebruikt, ontvangt Kaspersky geen gegevens in een open toegankelijke indeling en bewaart het deze gegevens niet. De gegevens worden alleen voor scans gebruikt. Bij de detectie van een lek krijgt Kaspersky Security Cloud geen toegang tot de gebruikersgegevens zelf maar geeft het gewoon informatie over categorieën van gegevens die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Kaspersky Security Cloud controleert of het account niet langer veilig is.

Als de controle aangeeft dat je gegevens voor iedereen toegankelijk kunnen worden, toont het programma een melding en de volgende informatie:

• Een lijst met websites waar het datalek zich kon voordoen.
  • De datum van het mogelijke lek.
  • De categorie van de gegevens die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Door te klikken op een gegevenscategorie kun je achterhalen hoe je de gevolgen van het lek van deze gegevens kunt minimaliseren.

Controleer of je account niet langer veilig is

Kaspersky Security Cloud beschermt je privacy wanneer je met de Mac werkt. Je kunt je webcam blokkeren zodat de programma's deze niet kunnen gebruiken. Wanneer je deze functie inschakelt, blokkeert Kaspersky Security Cloud de toegang tot systeembibliotheken die door de webcam worden gebruikt. Op de website van de Technische Support (Knowledge Base) vind je voorbeelden van programma's die geen toegang tot de webcam hebben wanneer de webcam wordt geblokkeerd door Kaspersky Security Cloud en de lijst met ondersteunde webcams.

Opmerking: de toegang wordt geblokkeerd voor alle geïnstalleerde programma's op de computer. Je kunt de toegang tot de webcam niet blokkeren voor specifieke programma's.

Webcam blokkeren

Blokkering van webcam stoppen

Opmerking: als het programma dat je wilt blokkeren actief is wanneer je de webcam blokkeert, moet je dit programma herstarten.

Om je privacy uitgebreid te beschermen, beschikt Kaspersky Security Cloud over Private Browsing, een functie waarmee je kunt beletten dat websites je activiteit volgen. Je kunt tevens categorieën van websites selecteren waarvoor je tracking wilt blokkeren.

Opmerking: Kaspersky Security Cloud scant versleutelde verbindingen (HTTPS) alleen als het aankruisvak Controleer beveiligde verbindingen (HTTPS) voor <onderdeelnamen> is ingeschakeld in het gedeelte Algemeen op het tabblad Bescherming.

Blokkeer website tracking

Blokkering van website tracking stoppen

Categorieën van websites selecteren waarvoor je tracking wilt blokkeren

Wanneer website tracking is geblokkeerd, blokkeert Kaspersky Security Cloud de trackingactiviteit op websites die behoren tot de geselecteerde categorieën en bewaakt het de trackingactiviteit op websites die behoren tot de niet-geselecteerde categorieën. Wanneer website tracking is toegestaan, worden de websites die behoren tot de geselecteerde en niet-geselecteerde categorieën alleen bewaakt door Kaspersky Security Cloud.

Je kunt websites toevoegen aan een lijst met uitzonderingen. Wanneer website tracking is geblokkeerd, blokkeert Kaspersky Security Cloud geen trackingactiviteit op websites die voorkomen in de lijst met uitzonderingen.

Een website toevoegen aan of verwijderen van de lijst met uitzonderingen

Standaard blokkeert Kaspersky Security Cloud geen trackingactiviteit op websites van Kaspersky en haar partners. Je kunt de blokkering van trackingactiviteit op websites van Kaspersky en haar partners handmatig inschakelen.

Blokkering van websites van Kaspersky en haar partners inschakelen

Van sommige websites is geweten dat ze niet compatibel zijn met de functie Private Browsing. Standaard blokkeert Kaspersky Security Cloud geen trackingactiviteit op zulke websites. Je kunt de blokkering van trackingactiviteit op websites waarvan geweten is dat ze niet compatibel zijn met de functie Private Browsing handmatig inschakelen.

Blokkering inschakelen op websites waarvan geweten is dat ze niet compatibel zijn met Private Browsing