Probleemoplossing

14 februari 2022

ID 195928

Wat moet je doen als Kaspersky Security Cloud niet correct werkt

Als Kaspersky Security Cloud niet correct werkt, kun je het volgende doen:

1. Herstart Kaspersky Security Cloud.
  2. Herstart de Mac als het probleem aanhoudt.
  3. Installeer Kaspersky Security Cloud opnieuw als ook dit niet helpt.

Kaspersky Security Cloud herstarten

Kaspersky Security Cloud opnieuw installeren

Als je het bericht 'Sommige beschermingsonderdelen kunnen niet worden gestart' ziet

Je kunt dit bericht zien als het Kaspersky-certificaat niet naar behoren is geïnstalleerd. Volg de instructies op de website van de Technische Support (Knowledge Base) om het probleem op te lossen.

Een systeemrapport maken

Een systeemrapport maken

Het bestand 'system.log' opslaan

Het bestand 'system.log' opslaan

System Integrity Protection inschakelen

System Integrity Protection is een functie die de integriteit van het besturingssysteem van de Mac beschermt. Dankzij deze functie kunnen systeembestanden en -voorkeuren niet worden bewerkt.

System Integrity Protection inschakelen

Kernel Extension Development-modus uitschakelen

De Kernel Extension Development-modus schakelt de controle van digitale handtekeningen voor stuurprogramma's uit. Dit kan leiden tot problemen met de werking van de Mac, gegevensverlies, diefstal van vertrouwelijke gegevens en andere problemen.

Kernel Extension Development-modus uitschakelen