Hoofdvenster van het programma

14 februari 2022

ID 58162

Het hoofdvenster van het programma openen

Doel van het hoofdvenster van het programma

In het hoofdvenster van Kaspersky Security Cloud kun je informatie bekijken over de status van de computerbescherming, de status van Anti-Virus voor Bestanden en Web Anti-Virus, de voortgang van virusscans, en aanbevelingen om de bescherming van de Mac te verbeteren.

Je kunt via het hoofdvenster van het programma ook het volgende doen:

• Het venster Scan openen om scantaken te beheren.
  • Het venster Licentiebeheer openen om de abonnementsgegevens te bekijken.
  • Beschermingscentrum openen.
  • Nieuws over Kaspersky Security Cloud en de bescherming tegen dreigingen voor computers in het algemeen bekijken.
  • Aanbevelingen voor een betere beveiliging van de computer lezen.
  • Het venster Privacy openen om de privacy-instellingen te bewerken.
  • Het venster Statusmonitor voor harde schijven openen.
  • Het venster Thuisnetwerk openen.
  • Het venster Kaspersky Safe Kids openen.
  • Inloggen en uitloggen bij je My Kaspersky-account.

Regelaars in het hoofdvenster van het programma

Het hoofdvenster van het programma bevat de volgende regelaars:

• indicator voor de beschermingsstatus (in de vorm van een schild)
  • Grote knoppen onderaan het venster
  • Kleine knoppen in het bovenste paneel van het venster

De indicator voor de beschermingsstatus geeft de huidige status van de computerbescherming aan:

• Groen geeft aan dat de computerbescherming optimaal is.
  • Geel en rood waarschuwen je voor de aanwezigheid van diverse problemen met de configuratie of werking van Kaspersky Security Cloud.

In het rechterpaneel van het hoofdvenster van het programma zie je niet alleen de indicator voor de beschermingsstatus maar de status van de computerbescherming en de laatste problemen met de computerbescherming en dreigingen die zijn gemeld door Beschermingscentrum, samen met het meest recente nieuws en aanbevelingen van Kaspersky.

Je kunt de volgende acties uitvoeren door op de knoppen onder in het venster te klikken:

Het venster Scan openen om Snelle Scan, Volledige Scan en Aangepaste Scan te starten.

Het venster Privacy openen om je privacy-instellingen aan te passen en je accounts te controleren.

Het venster Statusmonitor voor harde schijven openen om de toestand van je harde schijven te controleren.

Het venster Kaspersky Safe Kids openen (alleen met Family-pakket).

Het venster Thuisnetwerk openen om de apparaten in het draadloze thuisnetwerk te controleren.

Je kunt de volgende acties uitvoeren door op de knoppen in het onderste paneel van het venster te klikken:

<My Kaspersky-account>

Het venster openen waarin je naar de My Kaspersky-website kunt gaan of bij My Kaspersky kunt uitloggen.

Het venster Licentiebeheer openen waarin je de informatie over het abonnement kunt bekijken.