Beschermingscentrum gebruiken

14 februari 2022

ID 58281

Beschermingscentrum is een functie van Kaspersky Security Cloud die je helpt problemen en dreigingen voor de beveiliging van de computer te analyseren en op te lossen. De functie geeft ook aanbevelingen om de bescherming van je computer te verbeteren en levert het laatste nieuws en speciale aanbiedingen van Kaspersky Lab.

Beschermingscentrum openen

Beschermingscentrum bestaat uit drie tabbladen:

• Bescherming. Op dit tabblad vind je informatie over actieve dreigingen, zie je de status van de programmadatabases en kun je achterhalen of een beschermingsonderdeel is uitgeschakeld.
  • Aanbevelingen. Op dit tabblad vind je aanbevelingen waarmee je een optimale computerbeveiliging kunt verkrijgen.
  • Nieuws. Op dit tabblad vind je het meest recente nieuws en speciale aanbiedingen van Kaspersky.

Voor elk probleem of elke dreiging op het tabblad Bescherming stelt Kaspersky Security Cloud acties voor die je kunt uitvoeren om het probleem of de dreiging op te lossen. Als Kaspersky Security Cloud bijvoorbeeld geïnfecteerde bestanden op de computer detecteert, kun je klikken op Desinfecteer. Als de antivirusdatabases zijn verouderd, kun je klikken op Werk bij. Het oplossen van een probleem of het neutraliseren van een dreiging kun je onmiddellijk of later doen.

Onmiddellijk een probleem verhelpen of een dreiging neutraliseren

Als je Beschermingscentrum sluit zonder de gevaarlijke dreigingen te neutraliseren, blijft de indicator voor de status van de computerbescherming in het programmahoofdvenster rood om je aan deze dreigingen te herinneren.