Status van computerbescherming bekijken

14 februari 2022

ID 58282

De indicator voor de status van bescherming die je in de vorm van een schild ziet in het hoofdvenster van het programma meldt problemen met de computerbescherming. Afhankelijk van de status van de computerbescherming kan de kleur van de indicator wijzigen. Als Kaspersky Security Cloud dreigingen voor de beveiliging detecteert, verschijnt een bericht over dreigingen in het hoofdvenster van het programma en wijzigt de kleur van de indicator.

De kleur van de indicator kan op de volgende manieren wijzigen:

• Groen. De computer is op de juiste manier beschermd.

Een groene indicator betekent dat de antivirusdatabases up-to-date zijn en dat alle programmaonderdelen zijn geconfigureerd zoals aanbevolen door Kaspersky. Er zijn geen kwaadaardige objecten gedetecteerd of de gedetecteerde kwaadaardige objecten zijn geneutraliseerd.

• Geel. Het niveau van de computerbescherming is gedaald.

Een gele indicator betekent dat Kaspersky Security Cloud een probleem heeft aangetroffen. Zulke problemen zijn bijvoorbeeld kleine afwijkingen van de aanbevolen beschermingsvoorkeuren of enigszins verouderde programmadatabases.

• Rood. De computer loopt risico op infecties.

Een rode indicator geeft aan dat er gevaarlijke problemen zijn die kunnen leiden tot de infectie van de computer en het verlies van gegevens. Bijvoorbeeld: de antivirusdatabases van het programma zijn erg verouderd, het programma is niet geactiveerd of er zijn kwaadaardige objecten gedetecteerd.

Je wordt aanbevolen zo snel mogelijk de problemen op te lossen en de dreigingen voor de beveiliging af te handelen.