Web Anti-Virus

14 februari 2022

ID 58556

Wanneer je internet, loopt de computer risico op infecties door virussen en door andere dreigingen voor de beveiliging van de computer. Dreigingen voor de beveiliging kunnen de computer binnendringen wanneer je gratis programma's downloadt of websites bezoekt die door hackers zijn aangevallen. Bovendien kunnen netwerkwormen de computer aanvallen wanneer de computer verbinding maakt met het internet, zelfs voordat je een webadres opent of een bestand downloadt.

Kaspersky Security Cloud beschermt gegevens die de computer verstuurt en ontvangt via de protocollen HTTP en HTTPS in Safari, Chrome en Firefox.

Opmerking: Kaspersky Security Cloud bewaakt het internetverkeer bij de poorten die het meest worden gebruikt voor de verzending en ontvangst van gegevens via HTTP en HTTPS. Kaspersky Security Cloud scant versleutelde verbindingen (HTTPS) alleen als het aankruisvak Controleer beveiligde verbindingen (HTTPS) voor <onderdeelnamen> is ingeschakeld in het gedeelte Algemeen op het tabblad Bescherming.

Web Anti-Virus inschakelen en uitschakelen

Belangrijk: als je Web Anti-Virus uitschakelt, wordt het onderdeel niet automatisch opnieuw ingeschakeld wanneer Kaspersky Security Cloud opnieuw start of wanneer het besturingssysteem herstart. Je moet Web Anti-Virus handmatig opnieuw inschakelen.

Web Anti-Virus scant internetverkeer op basis van de instellingen die door Kaspersky zijn aanbevolen. Kwaadaardige objecten worden herkend door middel van analyse op basis van definities, heuristische analyse, en gegevens afkomstig uit Kaspersky Security Network.

Door koppelingen op websites te controleren op phishing en kwaadaardige webadressen kun je phishingaanvallen vermijden. Phishingaanvallen gebeuren doorgaans in de vorm van e-mailberichten van criminelen die zich voordoen als financiële instellingen (zoals banken) en koppelingen naar frauduleuze websites versturen. In deze e-mails proberen de criminelen de gebruiker te overtuigen om een phishingwebsite te bezoeken en vertrouwelijke gegevens in te voeren (zoals het nummer van je bankpas of de naam en het wachtwoord van je account op de website van de bank). Een phishingaanval kan worden vermomd, bijvoorbeeld als bericht van je bank met een koppeling naar de officiële website, maar in werkelijkheid stuurt de koppeling je door naar een exacte kopie van de officiële website van de bank die is aangemaakt door bedriegers.

Web Anti-Virus controleert het internetverkeer op pogingen tot het bezoeken van phishingwebsites en blokkeert de toegang tot zulke websites. Als je koppelingen op webpagina's wilt controleren op phishing en kwaadaardige webadressen, gebruikt Kaspersky Security Cloud de programmadatabases, heuristische analyses en gegevens uit Kaspersky Security Network.

Algoritme voor scannen van internetverkeer

Alle websites of bestanden die jij of een programma opent via de protocollen HTTP en HTTPS wordt door Web Anti-Virus onderschept en gescand op kwaadaardige code:

• Als een website of een bestand kwaadaardige code bevat, kan Kaspersky Security Cloud deze blokkeren en melden dat het geopende bestand of de geopende website geïnfecteerd is.
  • Als het bestand of de website geen kwaadaardige code bevat, kun je deze onmiddellijk openen.

Informatie over de werking van Web Anti-Virus en alle gedetecteerde gevaarlijke objecten in het internetverkeer wordt in een rapport geregistreerd.

Opmerking: als Web Anti-Virus stopt met werken vanwege een fout, kun je het rapport over Web Anti-Virus bekijken en proberen het onderdeel opnieuw te starten. Als het probleem aanhoudt, kun je contact opnemen met de Technische Support van Kaspersky.

Het rapport over Web Anti-Virus bekijken