Een bestand terugzetten dat is verwijderd of gedesinfecteerd door het programma

14 februari 2022

ID 58770

Belangrijk: vermijd het terugzetten van verwijderde en gedesinfecteerde bestanden tenzij dit echt nodig is. Deze bestanden kunnen de beveiliging van de computer immers in gevaar brengen.

Soms is het tijdens het desinfectieproces niet mogelijk om bestanden volledig te bewaren. Als een gedesinfecteerd bestand belangrijke informatie bevatte die deels of volledig ontoegankelijk is na de desinfectie, kun je proberen het oorspronkelijke bestand te herstellen vanaf de reservekopie ervan.

Een bestand terugzetten dat is verwijderd of aangepast door het programma tijdens de desinfectie

Het bestand wordt naar de oorspronkelijke locatie met de oorspronkelijke naam teruggezet. Als er zich een bestand met dezelfde naam bevindt op de oorspronkelijke locatie (dit kan gebeuren als je een bestand terugzet dat vóór de poging tot desinfectie is gekopieerd), verschijnt een waarschuwing. Je kunt het bestand terugzetten naar een andere locatie of de naam van het bestand wijzigen.

Scan het bestand op virussen net na het terugzetten ervan. Mogelijk wordt het bestand gedesinfecteerd door het programma met bijgewerkte databases zonder de gegevens erin te verliezen.