Je wachtwoorden en gevoelige informatie beschermen

14 februari 2022

ID 59197

De Kaspersky Security-browserextensie helpt je je wachtwoorden sterker te maken en je vertrouwelijke gegevens te beschermen. Standaard detecteert de extensie dubbele wachtwoorden, controleert het de sterkte van je wachtwoorden en of je webaccounts veilig zijn, en activeert het een schermtoetsenbord om wachtwoorden veilig in te voeren in inlogformulieren.

Opmerking: Kaspersky Security Cloud monitort je wachtwoorden niet of geeft geen wachtwoordinstellingen weer als je een wachtwoordbeheerder hebt geïnstalleerd.

Detectie van dubbele wachtwoorden inschakelen en uitschakelen

Controle van de wachtwoordsterkte inschakelen en uitschakelen

Standaard verschijnt een schermtoetsenbord automatisch op het scherm wanneer je een wachtwoordveld in het browservenster selecteert.

Automatische weergave van schermtoetsenbord uit-/inschakelen

Je kunt het schermtoetsenbord handmatig openen in de browser.

Het schermtoetsenbord handmatig openen

Je kunt het schermtoetsenbord als volgt gebruiken:

• Klik op de toetsen van het schermtoetsenbord met de muisaanwijzer.
  • In tegenstelling tot een fysiek toetsenbord kun je tegelijkertijd op meerdere toetsen op het schermtoetsenbord klikken. Als je een toetscombinatie wilt invoeren (bijvoorbeeld met de Option-toets en SHIFT-toets), klik je op de eerste toets (bijvoorbeeld Option) en vervolgens op de tweede toets.
  • Klik linksonder op de sleutel om van taal te wisselen.

Belangrijk: het schermtoetsenbord kan je persoonlijke gegevens niet beschermen als de website waarnaar je gegevens stuurt, is gehackt.