Een tracebestand maken

14 februari 2022

ID 59664

Tracing is een doeltreffende manier om gedetailleerde informatie over programma-activiteit te registreren. De deskundigen van de Technische Support gebruiken tracebestanden om problemen op te lossen.

Een tracebestand maken

Belangrijk: we raden aan dat je tracing alleen inschakelt als een expert van de Technische Support van Kaspersky je dit vraagt.

Tracebestanden kunnen veel schijfruimte in beslag nemen. Wanneer je tracebestanden niet meer nodig hebt, schakel je tracing uit.

Tracing uitschakelen

Tracebestanden worden lokaal op de computer bewaard in de volgende mappen:~/Library/Logs/Kaspersky Lab/ en /Library/Logs/Kaspersky Lab/.

Kaspersky Security Cloud bewaart de volgende informatie in een tracebestand:

• Informatie over het apparaat en het besturingssysteem (uniek apparaat-ID, type van apparaat, MAC-adressen van netwerkapparaten, type van besturingssysteem, versie van besturingssysteem).
  • Informatie over de werking van het programma en de modules ervan.
  • Informatie over het abonnement (type van het abonnement, regio).
  • Informatie over de taalversie, het programma-ID, de programma-aanpassing, de programmaversie, het unieke ID van de programma-installatie, het unieke computer-ID.
  • Informatie over de status van de antivirusbescherming van de computer, alsook alle verwerkte en gedetecteerde objecten (de naam van het gedetecteerde object, datum en tijd van de detectie, het webadres vanwaar het is gedownload, de namen en grootten van geïnfecteerde bestanden en de paden ernaar, het IP-adres van de aanvallende computer en het nummer van de computerpoort die is aangevallen, lijst met malwareactiviteit, en ongewenste webadressen) en de relevante acties en beslissingen van het programma en de gebruiker.
  • Informatie over programma's die door de gebruiker zijn gedownload (webadres, kenmerken, bestandsgrootte, en informatie over het proces dat het bestand heeft gedownload).
  • Informatie over de gestarte programma's en programmamodules (grootte, kenmerken, aanmaakdatum, gegevens van PE-header, regio, naam, locatie en compressieprogramma's).
  • Informatie over interfacefouten en het gebruik van de interface van het geïnstalleerde Kaspersky-programma.
  • Informatie over netwerkverbindingen: het IP-adres van de externe computer en de computer van de gebruiker, de nummers van de poorten die zijn gebruikt om de verbinding tot stand te brengen en het netwerkprotocol van de verbinding.
  • Informatie over netwerkpakketten die zijn ontvangen en verstuurd door de computer via IT- en telefonische netwerken.
  • Informatie over verstuurde en ontvangen e-mails en chatberichten.
  • Informatie over bezochte webadressen: het tijdstip wanneer de verbinding is gemaakt met een open protocol, gegevens over de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de website en de inhoud van cookies.
  • Openbaar certificaat van de server.

Tracebestanden bevatten alleen de benodigde informatie om fouten in het programma te herstellen. Kaspersky gebruikt tracebestanden om incidenten te onderzoeken die te maken hebben met fouten in de werking van Kaspersky Security Cloud.

De aanmaak van tracebestanden is standaard uitgeschakeld. In de programmavoorkeuren kun je de aanmaak van tracebestanden inschakelen.

Tracebestanden kunnen alleen handmatig naar Kaspersky worden verstuurd. Kaspersky Security Cloud verstuurt tracebestanden niet automatisch naar Kaspersky.

Je kunt kiezen hoe tracebestanden naar Kaspersky worden verstuurd.

Controleer de inhoud van tracebestanden alvorens ze naar Kaspersky te versturen.

Belangrijk: tracebestanden bevatten mogelijk persoonlijke of vertrouwelijke gegevens. Door tracebestanden naar Kaspersky te versturen, ga je ermee akkoord om alle gegevens in die tracebestanden aan Kaspersky te verstrekken en stem je in met de gebruikte methode voor de verzending van de tracebestanden.